У с. Козацьке Конотопського району – новий пункт постійного базування бригади екстреної медичної допомоги

4 жовтня 2021 року у с. Козацьке Конотопського району відбулась знакова подія – відкриття пункту постійного базування (далі – ППБ) бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги (далі – Е(Ш)МД), що є структурним підрозділом Конотопської станції Е(Ш)МД комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» (далі – Центр).
Заходи відбулись за участі голови Сумської обласної державної адміністрації Дмитра Живицького, депутатів обласної ради Микити Бані та Олександра Слюсаря, начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергія Бутенка, голови Бочечківської ОТГ Віктора Борошнєва, директора Центру Анатолія Александренка, керівництва Конотопської станції Е(Ш)МД, об’єднаної профспілкової організації закладу, працівників ППБ, жителів громади.

Варто зазначити, що до цього подібний ППБ функціонував у сусідньому селі Бочечки. Проте з придбанням Центром для пункту сучасного автомобіля класу А-1 VOLKSWAGEN Crafter, з усім необхідним оснащенням, вартістю 1 млн. 850,0 тис. гривень, виникла нагальна потреба у будівництві великого гаражного приміщення. Директор Центру Анатолій Александренко та в.о. завідувача Конотопської станції Е(Ш)МД Наталія Ювченко, порадившись із головою Бочечківської об’єднаної територіальної громади Віктором Борошнєвим, вирішили, що доцільніше перевести цей пункт до сусіднього села Козацьке, оскільки там знайшовся меценат – засновник і голова правління ТОВ «Агрофірма «Козацьке» Віктор Гала. Він погодився власним коштом не тільки спорудити сучасний, просторий  утеплений гараж, а й відремонтувати приміщення для перебування медичних працівників і водіїв. Капітально відремонтовано велику кімнату, що розташована у сільському клубі (повністю замінено підлогу, встановлено пластикове вікно, нові двері, весь ремонт виконано за сучасними стандартами). Окрім цього, обладнано теплий санвузол, виконано окремий вхід до приміщення ППБ. Важливо, що гараж розташований  поруч із приміщенням пункту, тому не будуть витрачатися дорогоцінні хвилини при від’їзді «швидкої» до хворого. Усього на будівельні та ремонтні роботи витрачено близько 600 тисяч гривень. еографічно таке розміщення ППБ також обґрунтоване, оскільки він знаходиться у центрі Бочечківської ОТГ, із доступністю бригади Е(Ш)МД  до кожного населеного пункту.
Адміністрація Центру придбала для пункту меблі (столи, шафи, ліжка). Словом, тут створені прекрасні умови для праці та короткого перепочинку працівників ППБ, які просто щасливі з приводу цього  новосілля.
Високо оцінив подію голова обласної державної адміністрації Дмитро Живицький. Він підкреслив, що центральна влада, облдержадміністрація, обласна рада та органи місцевого самоврядування, а також бізнес працюють задля розвитку громад і комфортного життя мешканців не тільки великих міст, а й маленьких сіл. У спільних планах влади та Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф – до зими 2022 року повністю оновити автопарк служби «103».
ідрадно, що ці приємні події – не виняток, а правило у цілеспрямованій діяльності адміністрації Центру, мета якої – створити належні умови для праці та відпочинку працівників кожного, найменшого і найвіддаленішого структурного підрозділу служби «103», адже від цього залежить здоров’я та життя наших земляків.