Високі відзнаки за мужність і героїзм

    Минулий робочий тиждень закінчився приємними подіями. Так, під час візиту до Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (далі – Центр) з нагоди вручення нових автомобілів керівництва області та Народного депутата України Михайла Ананченка відбулось вручення державних нагород, на які чекали їх герої.

   Указом Президента України від 27.05.2022 № 373/2022 «Про відзначення державними нагородами України працівників екстреної медичної допомоги» відзначено ряд працівників Центру «За вагомий внесок у надання медичної допомоги в умовах воєнного стану, мужність і самовідданість, виявлені у врятуванні життя громадян, сумлінне виконання професійного обов’язку» нагороджено:

орденом «За мужність» ІІІ ступеня – чотирьох водіїв автотранспортного засобу;
медаллю «За врятоване життя» – двох водіїв автотранспортного засобу.

   Присвоєно почесне звання «Заслужений лікар України»:
керівникові Центру – Сергію Бутенку;
лікареві Центральної станції екстреної (швидкої) медичної допомоги –Ярославу Борисенку;
лікареві Роменської станції Е(Ш)МД – Тамарі Даниленко.
   Присвоєно почесне звання «Заслужений працівник охорони здоров’я» сімом фельдшерам Центру.
Окрім цього, ряд працівників було нагороджено грамотами обласної ради.
   Ця церемонія відбувалась у дуже теплій атмосфері. Вручаючи високі відзнаки, почесні гості щиро дякували працівникам «екстренки» за невтомну працю та високий професіоналізм і особливо – за мужність і самовідданість, проявлені в умовах воєнного часу.
   «Дякую всім працівникам Центру та особисто його керівникові Сергію Бутенку за те, що ви зберегли колектив, вистояли і продовжуєте працювати в таких складних умовах, рятуючи наших земляків. Сьогоднішні нагороди навіть не на 100, а на 200 відсотків заслужені!» – сказав керівник області Дмитро Живицький.