Нові автомобілі завдяки Першій Леді країни

17 листопада 2022 року на території комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» (далі – Центр) за участі керівництва області – голови Сумської обласної військової адміністрації – керівника державної адміністрації Дмитра Живицького, голови Сумської
обласної ради Віктора Федорченка та депутатського корпусу відбулась урочиста передача Центру шести нових сучасних автомобілів і 105 сумок- рюкзаків для надання першої медичної допомоги населенню бригадами екстреної (швидкої) медичної допомоги.

  Як відомо, в рамках ініціативи першої леді України Олени Зеленської було відкрито збір коштів з усього світу на фандрейзинговій платформі UNITED-24. Завдяки цьому проєкту Сумська служба «103» у вересні цього року вже отримала 4 спеціалізовані автомобілі швидкої медичної допомоги на базі «CITROEN JUMPER».
  «Ми вдячні нашій владі за те, що сьогодні разом з іншими прифронтовими областями можемо отримати ще 6 сучасних автомобілів, оновивши наш автопарк. Це реанімобілі типу С, обладнані всім необхідним, щоб якісно надати тяжкопораненим і потерпілим екстрену медичну допомогу, швидко і безпечно доправити їх до лікарні. Окрім цього, ми отримуємо і 105 сумок-рюкзаків для надання екстреної медичної допомоги населенню, в тому числі й при надзвичайних ситуаціях. Безумовно, такі автомобілі та рюкзаки у нашій області, де не припиняються ворожі обстріли, стануть бригадам дуже у нагоді», – наголосив директор Центру Сергій Бутенко.
  «Стало вже доброю традицією – збиратися у вашому закладі з метою передачі нових автомобілів. Для нас немає нічого важливішого за здоров’я людей, тому ми й надалі будемо опікуватися цими актуальними питаннями», – запевнив Дмитро Живицький.
  Потім керівники області вручили водіям Центру ключі від нових автомобілів. Було також передано автомобілі для Сумської обласної клінічної лікарні та Дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди.
  Варто зазначити, що в Центрі не вперше відбувається поповнення складу автотранспортних засобів. Лише за період російської воєнної агресії на території України за рахунок коштів державного бюджету та від різних благодійних організацій, приватних підприємств і волонтерів Центр отримав 32 автомобілі.