Звітна конференція трудового колективу

23 січня 2023 року в конференцзалі Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Центр) відбулась конференція трудового колективу, в якій взяли участь керівники структурних підрозділів і голови первинних профспілкових організацій. Представники регіонів працювали в онлайн-режимі.


 Доповідала голова об’єднаної профспілкової організації Центру Наталія Дерев’янчук про діяльність профспілкової організації підприємства щодо забезпечення соціальних гарантій і прав працівників у 2022 році. Вона поінформувала, що на профспілковому обліку в об’єднаній організації профспілки перебуває 1058 (2021 – 1019) членів профспілки, створено 20
первинних профспілкових організацій. Охоплення профспілковим членством складає 83,2%. Об’єднаний профспілковий комітет свою роботу проводить у тісній співпраці з адміністрацією. Профком бере активну участь у всіх заходах, які проводяться у закладі.
У Центрі діє Колективний договір на 2020-2023 роки, прийнятий на конференції трудового колективу 28.10.2020, який містить усі необхідні додатки (їх у Колдоговорі 8) та відповідає нормам чинного законодавства.

Адміністрацією підприємства та об’єднаним профспілковим комітетом здійснюється постійний контроль за виконанням положень Колективного договору, щороку заслуховується хід його виконання. Профспілковий комітет спільно з адміністрацією проводить роботу по закріпленню кадрів, створенню необхідних умов для роботи, підвищення кваліфікації.
Усі питання, які потребують погодження з профспілковим комітетом, вирішуються відповідно до умов Колективного договору: графіки змінності та відпусток, встановлення надбавок, преміювання, погодження характеристик на атестацію, надання згоди на звільнення, добовий режим роботи за згодою (заявою) працівника (крім водіїв) та інші.
Затримок у виплаті заробітної плати не було. Для проведення роботи з визначення посадових окладів працівникам закладу та розмірів доплат і надбавок наказом керівника створена постійна тарифікаційна комісія, яка керується у своїй роботі нормативно-правовими актами, що врегульовують питання оплати праці.
Сьогодні співробітники Центру працюють у належних умовах. Профспілкова організація також брала участь у розгляді питань щодо покращення побутових умов співробітників окремих станцій і підстанцій Е(Ш)МД Центру.
Об’єднана профспілкова організація не залишалася осторонь особистого життя своїх працівників, надаючи посильну допомогу як з приводу приємних подій (одруження, народження дитини, фінансова допомога до професійного свята членам профспілки, які проходять військову службу), так і сумних (на лікування, поховання, у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем тощо). Окрім цього, профспілка вітала своїх співробітників з Новим роком, жіночим святом, Днем захисника України та Днем медичного працівника.

Загалом за рахунок профбюджету надані профспілкові виплати 548 особам на суму 415 403,48 грн. Обласна організація профспілки працівників охорони здоров’я України за 2022 рік надала кошти в сумі 294 200,00 грн, з них безповоротної фінансової допомоги – на суму 136 500,00 грн.
Контроль за виконанням Колективного договору ведеться постійно та планується звіт 1 раз на рік на конференції трудового колективу на початок майбутнього за звітним періодом року (запланований на січень 2024 року).
Програмою пріоритетних напрямів роботи на наступний період передбачається: максимально, відповідно до законодавства, охопити медичних працівників обов’язковими виплатами усіх нарахувань до заробітної плати, а також захист прав та інтересів працівників. Профспілка і надалі вживатиме всіх
заходів щодо неухильного виконання зобов’язань Колективного договору

На конференції також було заслухано звіт про фінансово-господарську діяльність профспілкової організації за 2022 рік, з яким виступила голова Ревізійної комісії, реєстратор медичний інформаційно-аналітичного відділу медичної статистики Тетяна Дьома. Аналіз захворюваності співробітників Центру за минулий рік представила присутнім голова комісії із соціального страхування, лікар-методист інформаційно-аналітичного відділу медичної статистики Наталія Марченко. Право підписання протоколу конференції було надано голові конференції – голові ОПО Наталії Дерев’янчук та секретарю конференції – голові первинної профспілкової організації управління Центру Ірині Смірновій.
Усі пропозиції були підтримані одноголосно. Робота профспілкового комітету оцінена задовільно.