Водії Центру почали опановувати спеціальність «Екстрений медичний технік»

  З 6 лютого 2023 року вперше в Сумському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф розпочалось тримісячне навчання для 30 водіїв із Центральної станції Е(Ш)МД та Першої підстанції Е(Ш)МД, які здобувають спеціальність «Екстрений медичний технік». Це робиться не лише на виконання медичної реформи і, зокрема, екстреної медицини, а й як відгук на вимоги часу.
  Як відомо, наші виїзні бригади здебільшого – фельдшерські. І щоб підвищити спроможність водіїв у наданні допомоги медпрацівникам при виконанні виклику, в Центрі вирішили організувати таке навчання. Планується, що місяць водії вивчатимуть теорію, яку в онлайн-режимі їм викладатимуть педагоги Бахмутського медичного коледжу – навчального
закладу, який першим в Україні започаткував підготовку цих фахівців. Практичні навички упродовж наступних двох місяців водії здобуватимуть на заняттях, які будуть проводити інструктори нашого навчально-тренувального відділу.
  Навчання відбуватиметься без відриву від роботи. До того ж виробничий процес буде налагоджено так, аби водій постійно працював з одним і тим же фельдшером, закріплюючи під час роботи отримані знання.
  Протягом тримісячних курсів водіїв будуть навчати азам надання екстреної медичної допомоги. Після закінчення навчання курсанти отримають виробничу спеціальність «Екстрений медичний технік» із відповідним свідоцтвом, а відтак опікуватимуться не тільки якнайшвидшим прибуттям санітарного автотранспорту до місця виклику, а й тим, аби якісно
допомогти медичним працівникам у порятунку хворих і потерпілих.