За сприяння американського астронавта Скотта Келлі придбано реанімобіль для Краснопільської підстанції Е(Ш)МД

 Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну легендарний американський астронавт Скотт Келлі підтримує Україну, він став амбасадором фандрейзингової платформи UNITED-24, створеної за ініціативи Президента України Володимира Зеленського. Астронавт розвиває напрямок «Медична допомога». Його першим проєктом став збір коштів на автівки швидкої допомоги класу С.
  І це не випадково, адже в молодості Келлі працював водієм «швидкої» і сам бачив, як вчасно надана медична допомога може врятувати людям життя. Пізніше, коли вже був космонавтом, виконував роль медичного офіцера екіпажу. Нагадаємо, що С. Келлі – колишній капітан ВМС США. Він здійснив чотири космічних польоти, а також встановив кілька рекордів: із сумарного перебування у космосі – протягом 520 днів, 10 годин і 33 хвилин і безперервного перебування на орбіті – 340 днів поспіль.
 «Українські лікарі сьогодні – справжні герої, які щодня творять дива у неймовірно складних і небезпечних умовах. Вважаю своїм обов’язком підтримати Україну, яка захищає демократію від російської агресії», – наголосив американський друг.
 Автомобіль класу С, на базі «CITROEN JUMPER», придбаний за сприяння астронавта, буде передано у Краснопільську підстанцію Е(Ш)МД Центральної станції екстреної (швидкої) медичної допомоги, яка сьогодні перебуває під постійними ворожими обстрілами.
 Окрім цього автотранспортного засобу, Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф лише у 2023 році отримав за програмою UNITED-24 шість реанімобілів, на базі «CITROEN JUMPER». Таке поповнення автопарку закладу, безперечно, допоможе нашим бригадам Е(Ш)МД навіть у складних умовах воєнного часу успішно
виконувати виклики до хворих і потерпілих.