Центр отримав ще 6 реанімобілів за програмою UNITED-24

23 березня 2023 року на території комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» за участі: керівника Сумської обласної військової адміністрації Тараса Савченка, голови Сумської обласної ради Віктора Федорченка, Сумського міського голови Олександра Лисенка, Народних депутатів України Михайла Ананченка і Миколи Задорожного та депутатського корпусу обласної ради відбулась урочиста передача
Центру 6 нових автомобілів класу С.
 «Сьогоднішня подія важлива для всієї Сумщини. Завдяки державі та зарубіжним партнерам ми отримуємо ще 6 сучасних реанімобілів, які розподілимо в різні, здебільшого прикордонні підрозділи Центру. За результатами минулого року, за рахунок коштів Державного бюджету та від різних благодійних організацій, приватних підприємств і волонтерів наш заклад отримав 51 автомобіль, що дозволило оновити автопарк на 80%. Сподіваємось, що ця тенденція збережеться й надалі, і ми зможемо оновити наш
автотранспорт на всі 100 відсотків.

 Хочу подякувати владі та всім партнерам за турботу про службу екстреної медичної допомоги», – сказав директор Центру Сергій Бутенко.
«Велике спасибі вашому колективу, керівництву і всім працівникам бригад екстреної медичної допомоги за вашу нелегку працю, за те, що ви завжди, і в найскладніших ситуаціях, гідно виконуєте свої обов’язки. 

 Держава та міжнародні партнери постійно підтримують медицину і, зокрема вашу службу. Нещодавно Львівський оборонний кластер виділив вашим працівникам бронежилети.

 Сьогодні ви отримуєте автомобілі швидкої допомоги за фандрейзинговою програмою UNITED-24, у рамках ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Цей автотранспорт оснащений найсучаснішим медичним обладнанням, що дозволить надавати якісну медичну допомогу тим, хто цього потребує.

 Примітно, що до збору коштів на автомобілі долучилося багато організацій та відомих людей світу. Серед них – і легендарний американський астронавт Скотт Келлі, який підтримує Україну від початку повномасштабного російського вторгнення. Автомобіль, придбаний за сприяння астронавта, буде передано у Краснопільську підстанцію екстреної (швидкої) медичної допомоги, яка сьогодні перебуває під постійними ворожими обстрілами.

 Державні інституції та міжнародні партнери і надалі будуть опікуватися проблемами медицини, адже немає нічого важливішого за здоров’я людей», – запевнив Тарас Савченко.
Потім почесні гості вручили водіям Центру ключі від нових автомобілів. Окрім Краснопільської підстанції екстреної (швидкої) медичної допомоги, новий автомобільний спеціалізований автотранспорт було розподілено також у Путивльську, Глухівську, Лебединську підстанції Е(Ш)МД, Конотопську та Центральну станції Е(Ш)МД.

 Таке поповнення автопарку закладу, безперечно, допоможе нашим бригадам Е(Ш)МД навіть у складних умовах воєнного часу успішно виконувати виклики до хворих і потерпілих.