«Госпітальний» – новий ППБ Центру

25 травня 2023 року в комунальному некомерційному підприємстві Сумської обласної ради «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» відбулась важлива подія – відкриття нового пункту постійного базування бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги «Госпітальний» Центральної станції екстреної (швидкої)
медичної допомоги у приміщенні Сумського обласного клінічного госпіталю ветеранів війни та вручення Центру двох автомобілів швидкої медичної
допомоги Volkswagen Crafter класу С.

У заходах взяли участь керівник Сумської військової адміністрації Володимир Артюх, голова обласної ради Віктор Федорченко, Сумський міський голова Олександр Лисенко, заступник голови Сумської обласної ради Микита Баня, депутати Сумської обласної ради, керівництво Центру.

Варто зазначити, що на праві оперативного управління за Центром закріплено приміщення госпіталю, загальною площею 41,7 кв. метрів. Власним ресурсом Центру тут проведено поточний ремонт, зроблено окремий вхід. У розпорядженні колективу ППБ – коридор, в якому можна переодягнутись, робоча кімната, яка невдовзі буде обладнана комп’ютером, стаціонарним телефоном та Інтернетом, холодильником та мікрохвильовою піччю; кімната відпочинку з новими меблями, а також санвузол. На подвір’ї паркуватимуться автомобілі швидкої допомоги. Отже, тут створено всі умови для роботи працівників ППБ.

Відтепер на новому місці у цілодобовому режимі працюватимуть дві фельдшерські бригади Е(Ш)МД. Безперечно, нова локація сприятиме ефективнішій праці служби «103», оскільки звідти бригадам Е(Ш)МД буде зручніше виконувати виклики, до прикладу, до пацієнтів одного з густонаселених мікрорайонів, а також до прилеглих сіл. Важливо й те, що від ППБ «Госпітальний» можна швидко дістатися у разі ДТП до пожвавлених трас Київ-Юнаківка, Шостка-Суми та Конотоп-Суми.

«Сьогодні ми зібралися тут з приводу непересічної події – відкриття пункту постійного базування бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги. За рік це вже другий такий пункт. Ще одна приємна новина: як відомо, в рамках ініціативи першої леді України Олени Зеленської було відкрито збір коштів на фандрейзинговій платформі UNITED-24 на придбання реанімобілів для центрів екстреної медичної допомоги. Тож сьогодні ми отримали ще два повнопривідних авто Volkswagen Crafter класу С, які працюватимуть у цьому пункті.Безперечно, це сприятиме наближенню екстреної медичної допомоги до всіх жителів Сум, а відтак – порятунку їх життя та здоров’я», – запевнив директор Центру Сергій Бутенко.

«Вітаю вас з цими знаковими подіями, які стали можливими, незважаючи на воєнний час. Вважаю, що відкриття пункту та отримання нових, із сучасним оснащенням, автомобілів допоможе скоротити час прибуття ваших бригад до пацієнтів, покращити якість надання екстреної медичної допомоги,– сказав голова Сумської військової адміністрації Володимир Артюх.

Потім очільник ОВА Володимир Артюх і голова обласної ради Віктор Федорченко виконали приємну місію: вручили завідувачу Центральної станції Е(Ш)МД Оксані Скрипченко нову вивіску пункту «Госпітальний», а водіям новоствореного структурного підрозділу – ключі від нових автомобілів. Гості також оглянули приміщення «Госпітального» і побажали його працівникам успішної роботи.

Нагадаємо, що у травні минулого року в Центрі було відкрито оновлене після реконструкції приміщення Першої підстанції Центральної станції Е(Ш)МД. Сподіваємось, що незабаром ППБ будуть відкриті і в інших куточках Сум, аби працівники екстреної медицини змогли оперативно приїжджати до своїх пацієнтів.