Президент подякував мужнім фельдшерам «екстренки» Сумщини

У своєму традиційному вечірньому зверненні 19 травня 2024 року Президент України Володимир Зеленський згадав теплими словами працівників усіх служб порятунку Сумщини, Харківщини та Донеччини, які працюють у складних умовах жорстоких ворожих обстрілів і ракетних ударів. Подякував він за відданість справі і, зокрема, фельдшерам бригад екстреної медичної допомоги Сумщини Олегу Єфименку та Марині Бакун, які особливо відзначилися останнім часом.

Така висока оцінка наших молодих колег цілком заслужена. Наприклад, фельдшер з медицини невідкладних станів Олег Єфименко на свою першу зміну в Білопільській підстанції Е(Ш)МД вийшов уранці 24 лютого 2022 року. Прокинувся під звуки вибухів, але думки залишитися вдома чи втекти не було. Так і продовжує працювати в екстремальних умовах, сумлінно виконуючи свій професійний обов’язок. 24 березня 2023 року працював у складі бригади, коли російські військові обстріляли Білопільське відділення поліції. О. Єфименко під масованими обстрілами перевозив поранених поліцейських до Сум. І таких випадків, коли доводилося рятувати постраждалих, ризикуючи власним життям, у короткій, але насиченій трудовій біографії Олега чимало. Молодого фахівця характеризують як енергійного, відданого справі, готового завжди прийти на допомогу.

Понад три роки після закінчення медичного коледжу Марина Бакун працює фельдшером з медицини невідкладних станів у пункті постійного базування с. Свеса Ямпільської підстанції Е(Ш)МД. Дівчина буквально живе роботою: працелюбна, дуже відповідальна, мужня. Неодноразово під ворожими обстрілами виконувала виїзди до хворих і потерпілих. У минулому році М. Бакун отримала диплом бакалавра, навчалася на адаптованих курсах, які організовував навчально-тренувальний відділ Центру, постійно займається самоосвітою. Свої знання вміло застосовує на практиці: на рахунку молодого фельдшера – не одна успішна реанімація і багато врятованих людських життів.

На таких самовідданих, героїчних працівниках і тримається служба «103» прикордонної Сумщини.