«Журавлі летять у безсмертя»

У День Героїв України у Конгрес-центрі СумДУ відбувся захід, присвячений вшануванню пам’яті випускників Сумського фахового медичного коледжу, які віддали своє життя за незалежність України під час відсічі російської агресії. Серед дев’яти Героїв – і працівник Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олександр Дохленко.

Після закінчення коледжу в 2015 році Сашко прийшов працювати фельдшером з медицини невідкладних станів у Центральну станцію Е(Ш)МД Центру. Тут добре пам’ятають його як високопрофесійного фахівця, учасника багатьох всеукраїнських та міжнародних змагань бригад Е(Ш)МД «Медичні ралі», добру, порядну людину. У 2019 році Олександр добровільно пішов служити до лав Збройних Сил України. На посаді бойового медика    15-го батальйону 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана Івана Виговського воював на Сумщині, Чернігівщині, Донеччині. О. Дохленко загинув під Бахмутом 21 вересня 2022 року, рятуючи життя поранених під час обстрілу. Йому назавжди буде 27. В Олександра залишилися батьки, дружина та донька. 

Під час заходу було презентовано збірку пам’яті «Журавлі летять у безсмертя» та фільм-спогад заступника директора вищезазначеного коледжу Олени Боровик про загиблих випускників закладу, надано слово членам родин, друзям, викладачам і студентам. Від Правління та Президентської ради ВГО «СГОУ «Народна Рада» батькам загиблих було вручено ордени «За заслуги», якими воїни нагороджені посмертно. Рідні бійців отримали також у подарунок примірники збірки пам’яті. А гості мали можливість придбати книги, виручені кошти за які підуть на допомогу ЗСУ.