Візит Міністра охорони здоров’я України до Сум

Під час візиту до Сум Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко відвідав кілька закладів охорони здоров’я і разом із начальником Сумської ОВА Володимиром Артюхом провів нараду з керівниками медзакладів щодо стану надання медичної допомоги в області та готовності медичної системи 

максимально ефективно надавати медичну допомогу. 

Учасники наради обговорили координацію дій між медзакладами, медичними працівниками та «екстренкою» у надзвичайних ситуаціях, детально розібрали, як відбувалась евакуація поранених і госпіталізованих пацієнтів після останньої атаки на лікарню імені Святого Пантелеймона, масштаби руйнувань, плани відновлення та організацію роботи лікарів. 

Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх подякував Міністру охорони здоров’я України Віктору Ляшку та Міністерству в цілому за всебічну підтримку медичної галузі Сумщини, увагу до роботи медиків на прикордонні та сприяння в оновленні матеріально-технічної бази закладів, які попри виклики й труднощі продовжують надавати необхідні послуги жителям області.

У цьому робочому візиті також взяв участь директор державного закладу «Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я» Віталій Крилюк. Окрім інших закладів, високопосадовці відвідали Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, де ознайомились з його роботою в надскладних умовах. Гості оглянули автомобілі швидкої, які нещодавно, за підтримки Фундації Олени Зеленської, поповнили автопарк Центру. Директор Центру Сергій Бутенко висловив вдячність Віктору Ляшку за сприяння в отриманні цього спеціалізованого автотранспорту, який уже використовується для порятунку життя та здоров’я жителів прикордонної області. Під час цієї продуктивної зустрічі вдалося вирішити низку важливих питань для служби екстреної медичної допомоги.

 

Фото – із сайтів МОЗ України та Сумської ОВА.