Спільними зусиллями поліпшуються умови працівників служби «103» Конотопського району

Як уже повідомлялось, під час урочистостей 19 серпня 2021 року з нагоди відкриття після серйозного ремонту оновленого приміщення та гаража пункту постійного базування бригади (ППБ) екстреної (швидкої) медичної допомоги (Е(Ш)МД) у с. Миропілля Краснопільської підстанції Е(Ш)МД директор Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Центр) Анатолій Александренко висловив впевненість, що такі приємні події для закладу мають стати традиційними.
І ось 1 вересня керівник Центру разом з іншими працівниками закладу побував у кількох сільських пунктах постійного базування бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги (далі – Е(Ш)МД) Конотопської станції Е(Ш)МД. Відрадно, що до медичних працівників приєдналися і керівники органів місцевого самоврядування та об’єднаних територіальних громад.
Того дня працівники ППБ відзначали вхідчини: вселялися у дві відремонтовані, з новими меблями, кімнати, що у приміщенні колишньої сільради. Гості привезли у подарунок комп’ютер і електрочайник. Господарі висловили щиру вдячність за поліпшені умови праці.
Варто зазначити, що раніше цей пункт упродовж 6 років працював у селі Ярославець. Проте, детально проаналізувавши його роботу, і самі працівники пункту, і керівництво Центру схилилися до думки, що доцільніше його перевести у с. Тулиголове: по-перше, більшість працівників пункту – місцеві жителі, по-друге, нова локація цього структурного підрозділу дозволить охопити більше прилеглих сіл, скоротити час доїзду «швидких» до сільського населення. Цю ідею охоче підтримали староста села Тулиголове Олексій Самойленко та голова Кролевецької ОТГ Віктор Лехман. Вони виділили приміщення, допомогли з ремонтом. Однак на цьому процес поліпшення умов працівників екстреної медицини не закінчився. Самі працівники пункту виявили бажання добудувати до «глухої» стіни приміщення просторий гараж. А директор Центру виступив із зустрічною пропозицією: у цій добудові обладнати ще й санітарну кімнату, встановити електричне обладнання, аби створити справді цивілізовані умови для праці та відпочинку. Приємно, що медиків підтримали представники влади і пообіцяли найближчим часом спільними зусиллями реалізувати ці плани.
Далі робочий маршрут адміністрації Центру проліг у с. Бочечки, де гостей зустрічав голова Бочечківської ОТГ Віктор Борошнєв та інші керівники села. Тут теж актуальним питанням є спорудження для ППБ гаражного приміщення, в якому міг би розміститися щойно придбаний сучасний автомобіль, а також поліпшення умов для працівників пункту. І знову з приємністю можна відзначити, що за справу разом із медиками і водіями  обіцяли взятися і представники громади, щоб зробити все у стислі строки – буквально протягом двох тижнів.
Пункт постійного базування бригади Е(Ш)МД с. Дубов’язівка розташований у невеликій кімнаті сільської амбулаторії, яку є можливість дещо розширити, тим самим покращивши умови. А головне – необхідно спорудити поруч із приміщенням пункту гараж. І в цьому питанні директор Центру Анатолій Александренко та голова Дубов’язівської ОТГ Леонід Білик дійшли порозуміння: ці важливі питання для служби екстреної медичної допомоги незабаром будуть вирішуватися за кошти громади.
Плідна для адміністрації Центру поїздка закінчилися зустріччю з першим заступником Конотопського міського голови Юрієм Павловим, під час якої обговорювалось чи не найважливіше питання – спорудження типового приміщення Конотопської станції Е(Ш)МД. Нагадаємо, що раніше на спільній нараді мер міста Конотоп підтримав ініціативу директора Центру щодо виділення закладу земельної ділянки під будівництво Конотопської станції Е(Ш)МД на території комунального некомерційного підприємства Конотопської міської ради «Конотопська центральна районна лікарня ім. академіка Михайла Давидова», адміністрація якої попередньо дала на це згоду. Отже, настав час обговорити низку конкретних питань щодо виділення Центру земельної ділянки, щоб через певний відрізок часу поруч із лікарнею звести типову двоповерхову споруду, на першому поверсі якої розмістяться гаражі, а на другому – робочі кабінети та кімнати для короткого перепочинку медиків і водіїв.
У полі зору адміністрації Центру і, зокрема його директора Анатолія Александренка, постійно перебуває турбота про створення гідних виробничих і побутових умов для своїх працівників.