В обласній службі «103» – новий в. о. директора

30 грудня 2021 року в конференц-залі комунального некомерційного підприємства «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги  та медицини катастроф» (Центр) відбулась нарада за участі голови Сумської обласної ради Віктора Федорченка та депутата обласної ради, голови депутатської фракції «Слуга народу» Микити Бані з нагоди представлення колективу нового очільника підприємства.

Голова обласної ради зазначив, що Центр вважається одним із найкращих закладів охорони здоров’я області. Аби він став таким, безперечно, багато зусиль та енергії доклав до цього колишній директор Анатолій Александренко. Проте життя не стоїть на місці, і сьогодні колектив отримує нового молодого і професійного керівника – Сергія Бутенка.

Віктор Федорченко та Микита Баня привітали нового в.о. директора Центру з цією відповідальною посадою і побажали йому плідних успіхів, запевнивши, що обласна рада та депутатський корпус і надалі будуть всіляко підтримувати службу екстреної медичної допомоги.

Сергій Бутенко подякував усім присутнім за високу довіру. Він звернув увагу на те, що ситуація у службі екстреної медицини йому знайома з 2014 року. Його плідна співпраця з Анатолієм Александренком сприяла вирішенню численних проблем: проведення реконструкції адміністративної будівлі, створення діагностичного телеметричного консультативного кабінету «Юнет», введення в дію сучасного диспетчерського управління, здійснення капітальних ремонтів у пунктах постійного базування бригад Е(Ш)МД, придбання санітарного спецавтотранспорту тощо. Новопризначений керівник запевнив, що усі добрі напрацювання і в майбутньому будуть підтримуватись і розвиватись. С. Бутенко виділив основні пріоритети в діяльності Центру: підвищення якості надання екстреної медичної допомоги населенню; постійне навчання медичних працівників і спорудження в майбутньому сучасного навчально-тренувального центру; тісна співпраця з профспілковою організацією, захист прав кожного працівника; максимальне оновлення до кінця 2022 року автопарку; зміцнення матеріально-технічної бази у кожному структурному підрозділі Центру.

Насамкінець Сергій Бутенко сказав: «Я не планую кадрових потрясінь. Я людина демократична, але демократію не можна плутати з хаосом. Я за порядок і дисципліну. Будемо разом, заручившись підтримкою влади, працювати на основний результат – врятовані життя та здоров’я наших людей».