Автомобілі – в рамках ініціативи першої леді України

   9 вересня 2022 року на території комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» (далі – Центр) за участі керівництва області та Народного депутата України Михайла Ананченка відбулась урочиста передача Центру чотирьох нових автомобілів.
   Як відомо, в рамках ініціативи першої леді України Олени Зеленської, було відкрито збір коштів на фандрейзинговій платформі UNITED-24. Станом на сьогодні з усього світу зібрано 220 млн. гривень. На частину цих коштів ДП «Медичні  закупівлі України» придбали реанімобілі.
   Перші 18 карет швидкої допомоги поїхали у п’ять областей. Чотири такі реанімобілі типу С, на базі «CITROEN JUMPER», безоплатно передано Центральній станції Е(Ш)МД. Ці авто обладнані всім необхідним, щоб швидко і безпечно доправити тяжкопоранених до лікарні: кисневими балонами, кардіомоніторами та дефібриляторами, електрокардіографами та апаратами штучної вентиляції легень.
   «Сьогодні у нас знову відбувається приємна подія – оновлення автопарку сучасними санітарними автомобілями. Тому ми й запросили на цей захід почесних гостей», – сказав, відкриваючи урочистості, керівник Центру Сергій Бутенко.
   Керівники області подякували працівникам Центру за невтомну працю у мирний та воєнний час і висловили впевненість, що ці автомобілі, придбані завдяки ініціативі першої леді України, у нашій прифронтовій області, де не припиняються ворожі обстріли, стануть у нагоді працівникам служби «103» при порятунку життя та здоров’я людей.