Відкрито оновлені приміщення Шосткинської станції екстреної меддопомоги та гаражів

24 листопада 2021 року для працівників Шосткинської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги (далі – Е(Ш)МД) комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» (далі – Центр) стало справжнім святом, оскільки цього дня відбувся прийом в експлуатацію після капітального ремонту приміщення станції, а після реконструкції – гаража та його допоміжних приміщень.
Заходи відбулись за участі голови Сумської обласної державної адміністрації Дмитра Живицького, Народного депутата України Ігоря Молотка, начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергія Бутенка, депутатів обласної ради Микити Бані та Олексія Романька, Шосткинського міського голови Миколи Ноги, директора Центру Анатолія Александренка, керівництва та працівників Шосткинської станції Е(Ш)МД, об’єднаної профспілкової організації закладу, жителів м. Шостка.

У структурному підрозділі Центру – Шосткинській станції Е(Ш)МД (далі – Станція) – за ініціативи та активної участі директора Центру Анатолія Александренка за короткий відрізок часу було виконано значний обсяг робіт. Здійснено зовнішнє утеплення стін приміщення, відремонтовано дах, зроблено навіс над входом і гарний ґанок; усередині замінено електропроводку, пошпакльовано стіни, поклеєно шпалери, зроблено навісну стелю, капітально відремонтовано санвузол. А ще виконано додатковий вхід для бригад, які повертаються з виклику до хворих на СOVID-19, облаштовано спеціальне приміщення, де відбувається обробка та знезараження спецодягу медичних працівників. Окрім цього, упорядковано прилеглу до Станції територію.
Неподалік від Станції знаходяться гараж і його допоміжні приміщення, де було проведено справжню реконструкцію. У гаражі зроблено двоє високих воріт – для в’їзду сучасних автомобілів. Замість дверей установлено автоматичні ролети.
Шосткинська центральна районна лікарня виділила Станції допоміжні приміщення, які переобладнали під кімнати для водіїв, а також склад для зберігання медикаментів. Тут виконано водовідведення, установлено душову кабінку та обладнано туалет, відремонтовано роздягальню і кімнату відпочинку. Центр придбав ліжка та індивідуальні шафи для кожного водія. Тепер вони в очікуванні нового виклику зможуть перепочити у комфортних умовах.
Відрадно, що впорядкована і заасфальтована територія гаражного двору. Варто зазначити, що з боку провулку Депутатський установлено електрошлагбаум, що унеможливить в’їзд на територію гаражів зайвого транспорту і дозволить безперешкодно виїжджати «швидким» на виклик.
Проєкти цих трьох об’єктів, а також водогону розробило ТОВ «Архбуд», а реалізовувало все це в життя ТОВ «Торговий Дім «Дизайн». Загальна вартість усіх робіт – понад 4 мільйони гривень. Виконані вони за кошти, отримані від господарської діяльності комунального некомерційного підприємства.
Звичайно, не залишалися осторонь і самі працівники Шосткинської станції Е(Ш)МД. У вільний від роботи час вони допомагали будівельникам з ремонтом, упорядкуванням території, власноруч зробили гарну лавочку і встановили її біля Станції.
Безперечно, створення належних умов для праці та перепочинку медичних та немедичних працівників Шосткинської станції Е(Ш)МД сприятиме покращенню їхньої роботи, від результатів якої залежить здоров’я та життя людей.
Високо оцінив обсяг та якість зробленого голова Сумської обласної державної адміністрації Дмитро Живицький: «Завдяки проведенню медичної реформи заклади мають можливість не лише платити високу заробітну плату медичному персоналу, а й залишати кошти для осучаснення приміщень, придбання нового обладнання, автомобілів. До цієї роботи долучається і місцева влада та спонсори. Разом ми робимо все можливе, щоб жителі області отримували оперативну та якісну екстрену медичну допомогу»/
Привітав працівників служби «103» із важливою подією і Народний депутат України Ігор Молоток: «Наша співпраця триває вже не перший рік. Вірю, що і надалі ми залишимось такими ж добрими друзями. Зі свого боку – гарантую підтримку у вирішенні проблемних питань».
Того дня колектив Шосткинської станції Е(Ш)МД отримав подарунки: навісну та сушильну шафи, мікрохвильову піч, телевізор, сервізи тощо. Безумовно, все це знадобиться для роботи та відпочинку працівників служби екстреної медичної допомоги.