Патріотичний флешмоб з нагоди професійного свята

З нагоди Європейського дня екстреної медичної допомоги Всеукраїнська рада реанімації (ВРР) та екстреної медичної допомоги запросила всі центри екстреної медичної допомоги України взяти участь у загальноукраїнському патріотичному флешмобі «Ой у лузі червона калина».

Таке виконання працівниками служби «103» дуже популярного сьогодні твору має на меті привернути увагу світової спільноти до мужності та професіоналізму працівників і працівниць ЕМД в Україні, показати нашим західним партнерам (Європа, США, Канада), як в умовах війни українські медики продовжують рятувати життя і чому саме зараз вони потребують підтримки. Передбачається, що матеріали цієї інформаційної кампанії буде розміщено на офіційних сторінках ВРР, в українських медіа, а також на іноземних інформаційних ресурсах (зокрема EUSEM, створеному спеціально для історій до Дня ЕМД).

         Працівники Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Центр) з розумінням відгукнулись на це запрошення.

Варто зазначити, що наш заклад вже не вперше долучається до такого масового флешмобу. Кілька років тому команда Центру підготувала відеозйомку ритмічного танцю у виконанні медичних працівників і навіть отримала подяку від керівництва ВРР за успішну участь. Щоправда, тоді у цьому масовому заході взяв участь лише колектив Центральної станції Е(Ш)МД під керівництвом старшого лікаря Ольги Калініченко. Цьогоріч було прийнято рішення – залучити до флешмобу всі станції та підстанції Центру.

         Під кураторством заступника директора по роботі з фахівцями з базовою та неповною вищою освітою Ларисою Адаменко в кожному структурному підрозділі закладу було оперативно створено  аматорську команду з активних і голосистих працівників, які у вільний від  своєї напруженої роботи час збирались на репетиції, щоб підготувати на гідному рівні спільне виконання патріотичної пісні. Ці зусилля увінчалися гарним результатом: кожен колектив майстерно та натхненно виконав улюблену пісню мільйонів не лише українців, а й багатьох жителів планети. Запис і монтаж усіх виконань із вкрапленням документальних воєнних картинок оформили лікар з медицини невідкладних станів навчально-тренувального відділу Антон Курило та фельдшер з медицини невідкладних станів Першої підстанції Е(Ш)МД Олександр Костюк. Вийшло два відео, які й надіслали на адресу ВРР. І нехай вони не зовсім професійні, але викликають такі щирі емоції, що аж до «мурашок» по шкірі…

Цією спільною творчою роботою працівники служби «103» довели, що вони не лише високопрофесійні фахівці, рятівники, а й талановиті митці.

Вітаємо усіх із професійним святом і пропонуємо вашій увазі переглянути ці креативні відеоролики.