Візит Міністра та поповнення автопарку Центру

  26 жовтня 2022 року на території комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» (далі – Центр) за участі Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, керівництва області та Народних депутатів України відбулась передача Центру п’яти нових автомобілів, розподілених Міністерством охорони здоров’я України.

  Центр отримав 4 спеціалізовані автомобілі швидкої медичної допомоги класу С (3 – на базі «CITROEN JUMPER» та 1 автомобіль – на базі «MERCEDES-BENZ AMBULANCE». Це реанімобілі типу С, обладнані всім необхідним, щоб якісно надати тяжкопораненим і потерпілим екстрену медичну допомогу, швидко і безпечно доправити їх до лікарні: кисневими
балонами, кардіомоніторами та дефібриляторами, електрокардіографами та апаратами штучної вентиляції легень. Окрім цього, закладу передано автомобіль «Toyota Land Cruiser» класу А для медицини катастроф.

  Безумовно, такі автомобілі у нашій прифронтовій області, де не припиняються ворожі обстріли, стануть особливо у нагоді Центру.
«Не вперше в нашому закладі відбувається поповнення автопарку. Лише за період російської воєнної агресії на території України за рахунок коштів державного бюджету та від різних благодійних організацій, приватних підприємств і волонтерів ми отримали 32 автомобілі. Дякуємо Міністерству охорони здоров’я України та керівництву області за турботу, адже працівники нашого Центру працюють на передньому краї боротьби за життя та здоров’я людей», – сказав директор закладу Сергій Бутенко.

  «А ми вдячні за вашу неоціненну, зразкову працю. Гарантуємо подальше оновлення автотранспорту і постійну, в тому числі й фінансову, підтримку вашої служби», – завірив Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.
Гості оглянули приміщення Центру, ознайомившись із роботою діагностичного телеметричного кардіологічного консультативного кабінету «ЮНЕТ», центральної оперативно-диспетчерської служби, швейного цеху та навчально-тренувального відділу.

  Керівник Центру вручив Міністру подарунок – кілька методичних посібників з надання екстреної медичної допомоги, власноруч написаних і підготовлених до друку інструкторами навчально-тренувального відділу. До речі, голова обласної військової адміністрації Дмитро Живицький, охарактеризувавши відділ як один із найпотужніших в Україні, представив Віктору Ляшку проєкт будівництва Навчально-тренувального центру Північно-східного регіону України, який планується спорудити на території закладу і який особливо необхідний в умовах воєнного часу. Міністр запевнив, що буде усіляко сприяти втіленню в життя цього амбітного проєкту.