Школярі ознайомилися з роботою служби «103»

 25 квітня 2023 року Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф приймав незвичних гостей – першокласників Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 17 на чолі з учителькою Юлією Вєтровою.
 Гідом для школярів став головний фельдшер Центру Володимир Турчин, який ознайомив їх з роботою служби екстреної медичної допомоги на всіх етапах: починаючи з оперативної диспетчерської, де відбувається приймання викликів від населення, і закінчуючи гаражем, звідки бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги виїжджають на спеціалізованому автотранспорті до хворих і постраждалих.
 Найбільше дітям сподобалися машини швидкої допомоги, які вони до цього бачили тільки здалеку. Того ж дня гостям дозволили побувати не лише в салоні, а й у кабіні автомобіля, подивитися на медичне оснащення і навіть включити «проблискові маячки». Малюки із задоволенням фотографувалися в автомобілях і біля них, а головне – всі запам’ятали рятівний номер «103».
 І хто знає, можливо, через певний час хтось із цих юних екскурсантів прийде до Центру після закінчення навчального медичного закладу молодим фахівцем, щоб надавати населенню якісну екстрену медичну допомогу.