Центр отримав ще 8 реанімобілів за програмою «UNITED-24»

3 серпня 2023 року на території комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» за участі: заступника голови Сумської обласної військової адміністрації Олени Бойко, виконуючого обов’язки начальника управління охорони здоров’я Сумської обласної військової адміністрації Анатолія Котляра, голови Сумської обласної ради Віктора Федорченка, Народного депутата України Михайла Ананченка та депутатського корпусу обласної ради відбулась урочиста передача Центру 8 нових автомобілів класу С.

«Сьогоднішня подія важлива для всієї Сумщини. Завдяки державі та зарубіжним партнерам ми отримуємо ще 8 сучасних реанімобілів, які розподілимо до різних, здебільшого прикордонних, підрозділів Центру. У 2023 році за рахунок коштів Державного бюджету та від різних благодійних організацій, приватних підприємств і волонтерів наш заклад отримав 17 автомобілів, що дозволило оновити автопарк на 85%. Сподіваємось, що ця тенденція збережеться й надалі, і ми зможемо оновити наш автотранспорт на всі 100 відсотків. Хочу подякувати владі та всім партнерам за турботу про службу екстреної медичної допомоги», – сказав директор Центру Сергій Бутенко.

«Велике спасибі вашому колективу, керівництву і всім працівникам бригад екстреної медичної допомоги за вашу нелегку працю, за те, що ви завжди, і в найскладніших ситуаціях, не те що 24/7, а й всі 36/7 гідно виконуєте свої обов’язки. Держава та міжнародні партнери постійно підтримують медицину і, зокрема, вашу службу. Сьогодні ви отримуєте автомобілі швидкої допомоги за фандрейзинговою програмою UNITED-24. Цей автотранспорт оснащений найсучаснішим медичним обладнанням, що дозволить надавати якісну медичну допомогу мешканцям громад області, які сьогодні перебувають під постійними ворожими обстрілами. Державні інституції та міжнародні партнери і надалі будуть опікуватися проблемами медицини, адже немає нічого важливішого за здоров’я людей», – запевнила Олена Бойко.

Потім почесні гості вручили водіям ППБ с. Синівка Липоводолинської підстанції Е(Ш)МД, с. Береза Глухівської підстанції Е(Ш)МД, Ямпільської, Глухівської та Першої підстанцій Е(Ш)МД, а також Роменської, Шосткинської і Центральної станції Е(Ш)МД ключі від нових спеціалізованих автомобілів.

Таке поповнення автопарку закладу, безперечно, дозволить нашим бригадам Е(Ш)МД навіть у складних умовах воєнного часу успішно виконувати виклики до хворих і потерпілих та надавати якісну медичну допомогу при невідкладних станах.

Окрім цього, гості ознайомилися з роботою нового вартісного симуляційного обладнання, закупленого для навчально-тренувального відділу (НТВ) з метою набуття та відпрацювання членами виїзних бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги практичних навичок. Інструктори НТВ продемонстрували присутнім на сучасному манекені розширені реанімаційні заходи, під час яких було застосовано автоматичну систему компресії грудної клітки «ZOLL Medical AutoPulse».