В Охтирці відкрито станцію екстреної медичної допомоги

17 квітня 2024 року за участі керівництва області, Центру та представників Всесвітньої організації охорони здоров’я відбулось відкриття модульної станції екстреної (швидкої) медичної допомоги у м. Охтирка.

Сьогодні стара будівля практично не може використовуватися працівниками служби «103», позаяк минулого року під будівлею стався порив тепломережі, що призвело до значної деформації будівлі, в т.ч. несучих стін і конструкцій. Вирішенням цієї проблеми стало встановлення збірно-модульної конструкції станції екстреної (швидкої) медичної допомоги. Це стало можливим у рамках партнерства Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я і дозволило створити належні умови праці співробітникам Охтирської станції. 

 «Завдяки Всесвітній організації охорони здоров’я та нашим міжнародним партнерам ми отримали сучасну модульну станцію екстреної медичної допомоги, оснащену всім необхідним для роботи наших бригад і безперебійного надання ними допомоги населенню прикордонного регіону. Хочу подякувати всім, хто долучився до цієї ініціативи», – сказав директор Центру Сергій Бутенко.

«Це вагома підтримка Сумщини міжнародними партнерами, особливо в нинішніх умовах. Сьогоднішня подія – яскравий приклад того, як спільними зусиллями можна робити дуже важливі справи. Такі проєкти дають можливість об’єднатися заради важливої мети: попри всі складнощі  забезпечити високу якість медичних послуг, зробити їх доступними, створити належні умови для медичних працівників і пацієнтів», – наголосила під час відкриття заступниця голови Сумської ОВА Олена Бойко.

«Такі медичні заклади, як Охтирська станція, стали символом надії та стійкості громад, які постраждали від війни. ВООЗ і надалі продовжуватиме підтримувати громади Сумщини, забезпечуючи безперебійний доступ до первинної і спеціалізованої медичної допомоги та відновлення закладів охорони здоров’я», – запевнив представник ВООЗ Ярно Хабіхт.