Сергій Шаповалов – уособлення сумської «екстренки»

Уже понад рік ми бачимо на бічній стіні приміщення відділення екстреної медичної допомоги КНП «Центральна міська клінічна лікарня» Сумської міської ради мурал-тінь медика з валізою із рятівними медикаментами. І лише нещодавно голова громадської організації «Цукр» Дмитро Тіщенко привідкрив завісу інтриги і повідомив читачам, що завдяки волонтерам цієї організації на будівлях у різних куточках міста з’явилося 11 муралів-тіней, присвячених відомим сумчанам, представникам різних професій: військовій Збройних Сил України, бібліотекарю, музикантам, науковцю, спортивному тренеру. Серед знаних сумчан – і фельдшер з медицини невідкладних станів Центральної станції Е(Ш)МД Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Сергій Шаповалов. При скануванні QR-коду, зображеного поруч, можна отримати на телефоні детальну інформацію про людину.

Цікаво, що для самого Сергія ідентифікація його портрета теж стала несподіванкою. Хоча цей медик давно користується заслуженою повагою серед колег, пацієнтів і журналістів. С. Шаповалов – досвідчений фельдшер з більш, ніж 20-річним стажем, учасник АТО, який неодноразово виїжджав у відрядження і працював у Першому добровольчому госпіталі ім. Миколи Пирогова. 

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну виконує найсерйозніші завдання. Саме він виїжджав на порятунок постраждалих після бомбардування будинків на вулиці Роменська в Сумах     7 березня 2022 року, успішно виконував і виконує інші важливі виклики. Нещодавно його обрали головою профспілкової організації найбільшого структурного підрозділу Центру – Центральної станції Е(Ш)МД. 

А втім, цю сучасну ілюстрацію-силует можна сприймати як збірний образ медичного працівника, позаяк більшість медичних працівників Центру – незламні, віддані своїй справі, незважаючи на жодні обставини, завжди поспішають рятувати людські життя.