Плюс ще 8 реанімобілів – в автопарку сумської «екстренки»!

Нещодавно на території Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф за участі: керівника Сумської обласної військової адміністрації Володимира Артюха, заступника голови Сумської обласної військової адміністрації Олени Бойко, голови Сумської обласної ради Віктора Федорченка, заступника голови Сумської обласної ради Микити Бані, Народного депутата України Михайла Ананченка, виконувача обов’язки начальника управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації Анатолія Котляра та керівництва Центру відбулась урочиста передача закладу 8 нових автомобілів і нагородження кращих працівників служби «103» з нагоди Дня медичних працівників.

«У рамках фандрейзингової програми UNITED-24, згідно з відповідним наказом МОЗ України, служба екстреної медичної допомоги Сумської області отримала 8 повнопривідних спеціалізованих санітарних автомобілів типу С «Citroen Jumper». Їх розподілено до 8 структурних підрозділів Центру. На ньому медичні працівники рятуватимуть життя та здоров’я мешканців Роменського, Охтирського, Шосткинського, Конотопського районів, а також Глухівської, Буринської, Кролевецької та Путивльської громад.

Зазначу, що завдяки державі та зарубіжним партнерам Центр уже отримав у цьому році з нагоди Всесвітнього дня екстреної медичної допомоги 5 сучасних реанімобілів. Минулого року з різних джерел ми також одержали 17 автомобілів, частина з яких постраждала під час ворожих обстрілів. Тому новий автотранспорт сприятиме оновленню нашого автопарку», – сказав директор Центру Сергій Бутенко.

«Сьогодні ми вручили ключі від нових автомобілів, щоб бригади екстреної медичної допомоги змогли безперешкодно виїжджати на виклики.  Це означає, що люди матимуть можливість у тяжку хвилину своєчасно отримати кваліфіковану медичну допомогу. Дякуємо керівництву держави та профільного міністерства за велику увагу до прикордонної Сумщини та за турботу про технічне забезпечення закладів охорони здоров’я», – наголосив Володимир Артюх.

Потім очільники області привітали працівників служби «103» з професійним святом – Днем медичних працівників – і відзначили  кращих із них нагородами.