Навчання із хімічного захисту

Нещодавно у Лебединській підстанції Центральної станції Е(Ш)МД для всіх працівників цього структурного підрозділу було проведено навчально-симуляційний тренінг з надання екстреної медичної допомоги в разі виникнення хімічної небезпеки за участі заступника директора Центру з оперативної роботи Галини Білоус, заступника медичного директора з організаційного забезпечення та контрольно-аналітичної роботи Оксани Сергєєвої, завідувача відділу з інфекційного контролю Дмитра Коваленка, керівництва Центральної станції та Лебединської підстанції Е(Ш)МД. Захід зініціювали, підготували і провели інструктори Центральної станції Е(Ш)МД – лікар Євген Гордійчук, фельдшери Зоя Галицька та Олександр Костюк, які перед цим самі отримали знання на відповідних курсах, організованих ДЗ «Український  науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України». 

Спершу інструктори провели теоретичні заняття з працівниками Лебединської підстанції Е(Ш)МД, а потім відбулось відпрацювання практичних навичок щодо надання екстреної медичної допомоги потерпілим, до того ж у режимі реального часу. Відпрацьовано також взаємодію служби «103» з уявними представниками поліції та ДСНС.

Заступник директора з оперативної роботи Галина Білоус підбила підсумки навчань, подякувавши всім інструкторам, а також  завідувачу Центральної станції Е(Ш)МД Оксані Скрипченко, старшому лікарю цієї станції Ользі Калініченко та завідувачу відділу з інфекційного контролю Дмитру Коваленку за значну організаційну роботу, вказала на окремі недоліки.

Інструктори презентували також підготовлений ними «Посібник з хімічного реагування в роботі ЕМД», аналогів якому немає в Україні.

Безперечно, такі навчання дуже корисні для медичних працівників Центру, особливо враховуючи підступність нашого ворога і складні умови воєнного часу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.