Заради підтримки працівників Центру внесено зміни до Колдоговору

Колективний договір трудового колективу Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Центр) було прийнято на конференції трудового колективу, що відбулась  наприкінці минулого року. Проте життя не стоїть на місці. Як відомо, пандемія, викликана гострим інфекційним захворюванням СОVID-19, знову набирає обертів, хворіє все більше наших громадян. Що вже говорити про працівників служби екстреної медичної допомоги, які перебувають на передньому краї боротьби з цим підступним злом! Нерідко перебіг хвороби відбувається із ускладненнями, часом і взагалі закінчується трагічно, що, безперечно, вимагає від хворого та його рідних значних фінансових затрат.
Тому, аби підтримати своїх співробітників, які потрапили у складну ситуацію,  з ініціативи адміністрації закладу і, зокрема директора Анатолія Александренка, 31 березня 2021 року було знову скликано конференцію трудового колективу Центру з метою внесення змін до Колективного договору. Варто зазначити, що частина делегатів конференції працювала у конференц-залі із дотриманням усіх карантинних норм, решта делегатів із регіонів спілкувалася в онлайн-режимі.
З інформацією щодо пропозицій про зміни виступила голова об’єднаної профспілкової організації Центру Наталія Дерев’янчук. Так, зокрема, було запропоновано внести суттєві зміни до розділу ІІІ «Формування додаткової заробітної плати», які стосуються збільшення одноразової матеріальної допомоги на оздоровлення медичних та немедичних працівників та у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем. Окремі пункти пропонувалось присвятити наданню матеріальної допомоги працівникам підприємства у разі короткочасного розладу здоров’я внаслідок ураження організму інфекційними захворюваннями епідемічного характеру, в тому числі викликаними SARS-CoV-2. У документі зазначено солідний розмір виплат хворим при амбулаторному та стаціонарному лікуванні, а також близьким родичам померлого працівника.
Звичайно, ця допомога може виплачуватися за наявності фінансового ресурсу підриємства. Проте оскільки сьогодні такі фінансові можливості у закладу є, тому й були одностайно прийняті поправки до Колективного договору. Усі схвально підтримали пропозиції адміністрації Центру, дякували за турботу і розуміння проблем працівників.
У роботі конференції трудового колективу взяв участь і виступив директор Центру Анатолій Александренко. Він звернув увагу на те, що адміністрація закладу завжди піклувалась і буде піклуватися про здоров’я і самопочуття своїх працівників, про створення належних умов для їхньої праці та відпочинку. Анатолій Васильович висловив сподівання, що у майбутньому структурні підрозділи  частіше виступатимуть з ініціативою щодо підтримки своїх колег, вирішення тих чи інших актуальних питань на місцях.
 – Усе це ми робимо для того, – підкреслив керівник закладу, – щоб працівники нашої служби не залишалися наодинці з бідою, почувалися захищеними, мали гідний рівень заробітної плати і бажали працювати ще краще. На це ми і надалі будемо спрямовувати свої зусилля, аби зберегти наші кадри –золотий фонд Центру.