У Центрі відзначили своє професійне свято

16 червня 2021 року у конференц-залі адміністративної будівлі, з дотриманням усіх необхідних протиепідемічних заходів, працівники Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Центр) відзначили своє професійне свято – День медичного працівника.
Привітати Сумську службу екстреної медичної допомоги прийшла депутат Сумської обласної ради, помічник народного депутата Ігоря Молотка Тетяна Сизон. Вона щиро подякувала присутнім за їхню невтомну працю і побажала нових трудових досягнень, підкреслила, що Ігор Молоток завжди підтримував заклади охорони здоров’я Сумщини і, зокрема службу «103», і надалі буде всіляко сприяти вирішенню важливих питань, зокрема спорудження приміщень Конотопської, Роменської та Охтирської станцій екстреної (швидкої) медичної допомоги. Т. Сизон від імені народного депутата вручила Почесні грамоти кращим працівникам: фельдшеру Шосткинської станції Е(Ш)МД Василенку Сергію Володимировичу; старшому фельдшеру Великописарівської підстанції Охтирської станції Е(Ш)МД Мовчан Аллі Іванівні, фельдшеру Конотопської станції Е(Ш)МД Хоменко Оксані Олександрівні.
Завітали на свято і представники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області.
– Зазвичай ми зустрічаємось з вами, коли трапляється лихо, надзвичайна ситуація, і людей потрібно терміново рятувати. Сьогодні нам особливо приємно бачити вас у такій урочистій обстановці. Низький уклін усьому вашому колективу за нелегку працю! – сказали гості.
Вони вручили директорові Центру Анатолію Александренку Подяку за високий рівень організації та здійснення заходів з надання екстреної медичної допомоги постраждалим представниками Центру під час проведення спільного спецнавчання Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
А далі свято продовжилося у дружному «родинному колі». Директор закладу Анатолій Александренко сказав, що йому дуже приємно нарешті бачити в залі керівників станцій і підстанцій, з якими тривалий час через карантинні обмеження змушені були спілкуватися винятково у скайп-режимі. За цей період колективу довелося зіткнутися з багатьма труднощами, проте спільними зусиллями ми їх гідно подолали і вистояли. Так, наші працівники мужньо боролися з гострим інфекційним захворюванням COVID-19, здебільшого виходячи з цього двобою переможцями. Сьогодні ми забезпечені всім необхідним для виїздів до таких хворих.
Центр значно оновив свій автопарк і продовжує цим займатися. Незабаром отримає ще 8 нових автомобілів, які будуть направлені у наші пункти постійного базування бригад.
Ми докладаємо багато зусиль для боротьби з плинністю кадрів. У Центрі проводиться цілий комплекс заходів: підвищення заробітної плати нашим працівникам, створення належних виробничих і побутових умов – і не лише в Сумах, а й усіх підрозділах закладу, врахування потреб кожного працівника. А паралельно активно ведеться профорієнтаційна робота з медичними навчальними закладами області з метою підготовки для себе надійної молодої зміни. А в тому, що вона гідна, не варто сумніватися: у цьому нас переконують результати роботи молодих фахівців, які поповнили наш колектив.
Серед важливих напрямків роботи на найближче майбутнє Анатолій Васильович виділив такі: відновлення позитивних напрацювань, яких було досягнуто у «доковідний» період; активізація роботи навчально-тренувального відділу (проведення тренінгів на місцях, введення півставки посади інструкторів у всіх станціях Е(Ш)МД; налагодження співпраці з новими керівниками лікувальних закладів та об’єднаних територіальних громад; виявлення більше ініціативи на місцях.
Анатолій Александренко наголосив, що Центр постійно відчуває підтримку управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації та обласної влади. А тому є впевненість, що все намічене (спорудження нових приміщень вищезгаданих станцій Е(Ш)МД; капітальний ремонт багатьох будівель підстанцій і гаражних приміщень у різних куточках області) вдасться втілити в життя.
Під час урочистостей було відзначено багатьох кращих працівників закладу. Так, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадянську позицію, чітко сплановану роботу в команді під час проведення спеціального навчання Державної служби України з надзвичайних ситуацій, зважаючи на високу оцінку рівня організації та здійснення заходів з медичного сортування постраждалих, забезпечення надання їм екстреної медичної допомоги силами швидкого реагування – бригадами постійної готовності Центральної та Роменської станцій екстреної (швидкої) медичної допомоги, – було нагороджено Почесною грамотою та премією:  Дзюбу Павла Сергійовича – лікаря з медицини невідкладних станів навчально-тренувального відділу; працівників Роменської станції Е(Ш)МД: Лопошук Олену Вікторівну – завідувача станції; Васильєву Валентину Володимирівну – фельдшера з медицини невідкладних станів; Максименко Євгенію Хачиківну – фельдшера з медицини невідкладних станів; Дудку Сергія Володимировича – водія автотранспортних засобів; Центральної станції екстреної (швидкої) медичної допомоги: Костюка Олександра Анатолійовича – фельдшера з медицини невідкладних станів; Вандика Івана Володимировича – фельдшера з медицини невідкладних станів; Коваля Івана Петровича – водія автотранспортних засобів.
За багаторічну сумлінну працю в системі екстреної медичної допомоги, високий професіоналізм, відданість своїй справі, вагомий особистий внесок у справу з ліквідації наслідків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 та з нагоди професійного свята – Дня медичного працівника – Почесної грамоти та премії удостоєна велика кількість працівників різних структурних підрозділів Центру.
Щиро привітала зі святом своїх колег і голова об’єднаної профспілкової організації Наталія Дерев’янчук. Приємно, що грамотами та подарунками були відзначені не лише окремі підрозділи та активісти. Цього року, як ніколи, подарунок з нагоди свята отримав кожен член профспіки!
/А працівники навчально-тренувального відділу самі написали, зверстали і видрукували у видавництві для всіх структурних підрозділів безцінні подарунки: «Посібник з домедичної допомоги та реанімації» та «Базові реанімаційні заходи у дітей».
Свято подарувало учасникам заходу гарний настрій, позитивні емоції та  прагнення працювати ще краще заради порятунку здоров’я та життя людей.