Будівництво Роменської станції екстреної медичної допомоги: ще один крок до мети

18 серпня 2021 року у приміщенні Роменської райдержадміністрації відбулась робоча зустріч  за участі народного депутата України від Сумщини Максима Гузенка, голови Роменської райдержадміністрації Дениса Ващенка, його першого заступника Володимира Татарінова, Роменського міського голови та голови Роменської ОТГ Олега Стогнія, керуючої справами міськвиконкому Наталїі Литвиненко, голови Андріяшівської ОТГ – Інни Дибчинської, голови Хмелівської ОТГ – Петра Панченка, а також директора Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Центр) Анатолія Александренка та завідувача Роменської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги (Е(Ш)МД) Олени Лопошук.
На порядку денному обговорювалось питання спорудження нового сучасного приміщення Роменської станції Е(Ш)МД, що є структурним підрозділом Центру. Майже три роки готувалась проєктно-кошторисна документація. Незабаром вона буде завершена. І тепер настав час конкретно обговорити питання щодо спорудження станції, яке орієнтовно коштує 20 мільйонів гривень. Директор Центру Анатолій Александренко повідомив присутнім про те, що Центр готовий виділити на це будівництво близько 10 мільйонів гривень і закликав очільників органів місцевого самоврядування долучитися до цієї вкрай важливої справи, взявши участь у співфінансуванні.
Окрім цього, завідувач Роменської станції Е(Ш)МД Олена Лопошук поінформувала, що працівники станції не лише сумлінно виконують свої обов’язки, рятуючи здоров’я та життя людей, а й спільно роблять значний внесок у бюджет міста. Так, лише за період від серпня 2020 року до липня цього року їхній податок склав 2 мільйони 720 тисяч гривень.
Керівники громад пообіцяли вивчити цю пропозицію, залучити до будівництва керівників агрохолдингів, бізнесменів, аби спільними зусиллями спорудити об’єкт. Координував роботу цього «круглого столу» народний депутат Максим Гузенко, який наголосив, що будівництво  станції екстреної медичної допомоги має вагу державного значення.
Варто зазначити, що нова сучасна споруда буде двоповерховою: на першому поверсі розміститься гараж, а на другому – всі кімнати для медичних і немедичних працівників.
Депутати Роменської районної ради обіцяли винести і обговорити це питання на сесії. Після цього, приблизно через два тижні, учасники наради домовилися зустрітися в цьому ж складі, щоб проаналізувати, як вирішується актуальне питання. Розпочати будівництво Роменської станції Е(Ш)МД планується найближчим часом.