Підсумок року: мужність, стійкість і плідна праця служби» 103»

  Остання у 2022 році оперативна нарада при директорові Центру з керівниками структурних підрозділів була присвячена підбиттю підсумків за минулий рік. Очільник підприємства Сергій Бутенко підкреслив, що у цьому нелегкому році служба екстреної медичної допомоги з гідністю відреагувала на всі виклики війни. Працівники Центру змогли передбачити і завчасно підготуватись до різних сценаріїв розвитку подій, завдяки чому заклад на жоден день не припиняв своєї роботи. Медичні та немедичні працівники служби «103 вирізняються мужністю, стійкістю та відданістю справі. У найскладніших умовах, нерідко ризикуючи власним життям, вони виїжджали на виклики, брали участь у супроводі «зелених коридорів», в евакуації тяжкопоранених бійців, в обміні полоненими. Держава гідно оцінила щоденний подвиг найкращих представників «екстренки»: понад 20 осіб відзначено державними нагородами, 30 – відзнаками Міністерства оборони України та Міністерства охорони здоров’я; багато працівників отримали інші високі нагороди. Протягом року наш заклад постійно підтримував Збройні Сили України, придбаваючи необхідне озброєння та побутове обладнання.
  Незважаючи на всі складнощі війни, яка зруйнувала наші плани, ми змогли покращити виробничі та побутові умови в багатьох структурних підрозділах (Роменській, Конотопській, Центральній, Охтирській станціях, Тростянецькій підстанції Е(Ш)МД та ін.), зробивши ремонти та оновивши меблі, а також перевести деякі пункти постійного базування бригад Е(Ш)МД у ті населені пункти, де керівництво територіальних громад створило для наших працівників кращі умови.
  У 2022 році у Центрі значно оновлено автопарк. За рахунок коштів Державного бюджету та від різних благодійних організацій, приватних підприємств і волонтерів Центр отримав 52 автомобілі. Сподіваємось, що ця позитивна тенденція збережеться і в 2023 році. Це дасть можливість забезпечити усі 85 бригад Е(Ш)МД Центру автомобілями, яким не більше 2-х років. Від міжнародних партнерів Центр отримав 11 старлінків, що допомогло налагодити стійкий інтернет-зв'язок у прикордонних структурних підрозділах.
  Директор Центру звернув також увагу на активну роботу навчально-тренувального відділу, спрямовану на підвищення професійного рівня наших медичних працівників, і, як наслідок, поліпшення якості надання екстреної медичної допомоги населенню. Безумовно, ця робота буде продовжуватись і в 2023 році.
«Зичу вам віри в себе, в ЗСУ, в Україну і нашу Перемогу!» – насамкінець побажав своїм колегам Сергій Бутенко.