Директор обласної служби «103» – «Лицар Вітчизни»

На оперативну скайп-нараду, яку напередодні Нового року традиційно проводили зі своїми структурними підрозділами в Сумському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Центр), завітали з приємною місією заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Віталій Максименко та начальник управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Сергій Бутенко. Гості вручили директорові Центру Анатолію Александренку високі нагороди: орден «Лицар Вітчизни ІІІ ступеня», Диплом почесного звання «Лицар Вітчизни» з врученням «Золотого хреста честі і звитяги», в якому зазначається, що  цієї нагороди Александренко Анатолій Васильович удостоєний  «за високу національну гідність, патріотизм та активну участь у розбудові Української держави», орденську книжку та посвідчення «Орден «Лицар Вітчизни ІІІ ступеня», а також козацьку шаблю.
Гості відзначили, що цих високих нагород Анатолій Александренко удостоєний цілком заслужено: за багаторічну самовіддану працю у галузі медицини та особливо – у службі екстреної медичної допомоги.  За час його керівництва  Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, без перебільшення, став одним із найкращих в Україні. Це підтверджує багато показників: час доїзду на виклики громадян,  оперативність і якість надання екстреної медичної допомоги хворим і потерпілим; постійні перемоги у Всеукраїнських та Міжнародних змаганнях бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги тощо. Особливо разючих змін зазнала матеріально-технічна база Центру. Так, за останні шість років було реконструйовано адміністративне приміщення, з добудовою четвертого поверху та гаражів; створено прекрасні умови для праці та відпочинку співробітників; відкрито сучасну центральну оперативно-диспетчерську службу; започатковано діяльність діагностичного телеметричного консультативного кабінету «Юнет» і власного міні-цеху з пошиття спецодягу для медпрацівників; упорядковано територію. В очільника Центру немає дрібниць, у нього, як кажуть,  доходять руки  до всіх структурних підрозділів закладу, що розміщені в різних куточках області. Останнім часом виконано капітальний ремонт у багатьох станціях і підстанціях підприємства. І як результат, значно скоротилася плинність кадрів як серед медичних працівників, так і водіїв.
Ще один важливий напрямок діяльності Центру – профорієнтаційна робота, тісна співпраця з Медичним інститутом СумДУ та медичними училищами області. Анатолій Александренко добре розуміє невідворотність реформи в екстреній медицині, й тому завдяки спільним зусиллям медиків-практиків і викладачів у новому навчальному році  на базі Сумського медичного коледжу розпочнеться підготовка  медичних техніків.
Директор Центру щиро подякував за високі нагороди, підкресливши, що це відзнака не лише його особистого вкладу, а й плідної роботи всього великого колективу закладу. Анатолій Александренко також наголосив, що в усіх добрих справах і починаннях він завжди відчував надійну підтримку обласної влади та управління охорони здоров’я облдержадміністрації.
Щиро вітаємо Анатолія Васильовича із заслуженими нагородами і бажаємо йому міцного здоров’я та нових вагомих здобутків!