Національною премією «Вибір Країни-2020» відзначено Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Наприкінці 2020 року Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Центр) відзначено ще однією престижною Національною премією – «Вибір Країни-2020».
Аналітики цього Національного агентства підбивають підсумки по більше ніж 150 категоріях діяльності підприємств на національному та регіональному рівні. Разом із аналізом даних Держкомстату за вибіркою по КВЕД, команда, зайнята у складанні рейтингу, проводить щоквартальне дослідження по 49 відкритих джерелах, розраховуючи індекси FinScore та MarketScore. Метою премії «Вибір Країни» є сприяння розвитку українських підприємств. Наприклад, серед переможців премії попередніх років – широко знані в Україні та за її межами «ХК «Київміськбуд», «Уманьпиво», «Фармак», «Сіріус-Пульт», Visotsky Consulting, «Рудь», CAPAROL, УКРТРАНСМІСТ, КЮЗ, «Ятрань» та інші.
Отже, за підсумками роботи у 2020 році Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф став переможцем відразу в кількох номінаціях: «Головна нагорода і експертний висновок» (відзнака Центру за плідну діяльність); «Золоті руки» (іменна нагорода для першої особи, яка привела колектив до перемоги, – директора Центру Александренка Анатолія Васильовича); «Професіонал року» (іменна нагорода для кращих співробітників компанії за підсумками року, заохочення і подяка для незамінних працівників за вклад у загальну справу. Такими високими нагородами відзначено заступника директора Центру з медичної роботи Новікова Максима Володимировича та завідувача навчально-тренувального відділу Березовську Світлану Віталіївну).
Кожна з цих нагород цілком заслужена. Незважаючи на всі труднощі 2020 року, діяльність Центру була плідною та багатогранною. Особливо варто відзначити професійну медичну діяльність та активну роботу навчально-тренувального відділу. Працівники закладу постійно виїжджали на виклики, що надходили на лінію «103», оперативно та якісно надавали населенню екстрену медичну допомогу, мужньо протистояли підступному інфекційному захворюванню – COVID-19. Окрім цього, медичні працівники Центру разом з інструкторами навчально-тренувального відділу підвищували свою кваліфікацію, відшліфовували майстерність, готувались до професійних змагань. І як результат цієї копіткої роботи – команда Центру виборола почесне, третє місце, в Міжнародному чемпіонаті бригад Е(Ш)МД «Кременецьке медичне ралі-2020». Торік також було продовжено тісну співпрацю медиків-практиків із Медичним інститутом СумДУ та медичними училищами; окреслено реальний план підготовки на базі Сумського медичного коледжу з водіїв санітарного спецавтотранспорту екстрених медичних техніків – повноцінних членів бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги.
Плідною видалася і господарська діяльність Центру. Адміністрація закладу постійно піклується про створення належних умов праці та відпочинку для своїх співробітників не лише в Сумах, а й усіх районах. Так, повністю відремонтовано приміщення Шосткинської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги і кількох підстанцій Е(Ш)МД.
Варто зазначити, що в усіх структурних підрозділах ремонтні роботи виконувались в основному власними силами, у позаробочий час, а кошти на придбання необхідних будівельних матеріалів виділяв Центр.
Безперечно, завдяки такій турботі про своїх співробітників у Центрі значно поліпшилась кадрова ситуація: за рік плинність кадрів серед медичних працівників скоротилась на 36%, а серед водіїв – удвічі.
Усі ці та інші успіхи колективу Центру і враховувались при визначенні переможців Національної премії «Вибір Країни-2020», яка доповнила цілу колекцію престижних нагород закладу.