Сказано – зроблено!

    Новий рік для адміністрації та працівників Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Центр) розпочався «без розкачки», по-діловому. З метою упорядкування роботи підрозділів і служб, які знаходяться в різних куточках області, щодо виконання основних заходів плану діяльності Центру, покращення комунікацій між ними, виявлення  проблем та оперативного їх вирішення у закладі цілий тиждень, з 18 по 22 січня 2021 року, був присвячений почерговому проведенню робочих оперативних онлайн-нарад: з Роменською, Охтирською, Шосткинською, Конотопською та Центральною станціями Е(Ш)МД та їхніми підрозділами.
    Учасники заздалегідь готувалися до таких зустрічей по скайпу, щоб бути готовими до висвітлення проблем, висунення пропозицій щодо покращення якості надання медичної допомоги, вирішення кадрових питань, побутових умов, матеріально-технічного забезпечення, експлуатації та утримання спеціалізованого санітарного автотранспорту, навчання працівників, адаптованого до карантинних умов, тощо. Спільно з адміністрацією та керівниками структурних підрозділів обговорювались порушенні питання, окреслювались плани реалізації наміченого. Якщо ситуація вимагала особистого втручання керівництва Центру, то вже наступного ранку директор закладу Анатолій Александренко разом із відповідальними фахівцями виїжджав у той чи інший підрозділ або службу, аби особисто на місці ознайомитися з проблемою, прийняти відповідне рішення, дати розпорядження підлеглим чи зустрітись із керівниками органів місцевого самоврядування та обговорити з ними умови співфінансування заходів щодо безперебійного забезпечення населення якісною екстреною медичною допомогою.
    Звичайно, не все вирішується легко і відразу. Але керівництво закладу добре розуміє: під лежачий камінь вода не тече, і лише коли докладаєш зусилля, можна зрушити справу з місця. Досвід показав, що саме завдяки такій наполегливій, копіткій праці та бажанню змінювати щось на краще і було значно поліпшено виробничі та побутові умови не лише в адміністративній будівлі Центру, а й у більшості його станцій і підстанцій. Розпочався новий рік – і в Центрі готові до нових викликів часу та вирішення важливих питань.