Анатолій Александренко – Заслужений лікар України

22 січня 2022 року під час урочистостей з нагоди великого державного свята – Дня Соборності України, що відбулись біля пам’ятника Тарасові Шевченку, голова Сумської обласної державної адміністрації Дмитро Живицький вручив кращим працівникам області державні нагороди та звання. Зокрема, звання «Заслужений лікар України» отримав завідувач Шосткинської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги, багатолітній керівник Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Анатолій Александренко.

Як відомо, на цій посаді А. Александренко пропрацював вісім років, вивівши його на новий рівень і зробивши одним із найпотужніших в Україні.

Про успіхи Центру знають не лише в області: тут серед перших в Україні введено в дію сучасне оперативно-диспетчерське управління, із застосуванням новітніх технологій, запрацював діагностичний телеметричний консультативний кабінет «Юнет». Проведено реконструкції та капітальні ремонти приміщень і гаражів не лише в Сумах, а й у багатьох куточках області, значно оновлено парк спецавтотранспорту, в Центрі було створено потужний навчально-тренувальний відділ. А команди Центру постійно виборювали призові місця у професійних змаганнях бригад Е(Ш)МД всеукраїнського та міжнародного рівнів. Цей перелік спільних перемог можна ще довго продовжувати. Сьогодні А. Александренко очолює одну з кращих станцій Е(Ш)МД Центру – Шосткинську.

Колектив Центру щиро вітає Анатолія Александренка з високим званням і бажає міцного здоров’я та нових успіхів у розвитку служби екстреної медичної допомоги!