Професійність медиків плюс сучасний реанімобіль врятували життя

Виклик до оперативно-диспетчерської служби Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф надійшов від одного із сумських підприємств із приводу нещасного випадку, а саме: травмування робітниці внаслідок падіння з висоти. Бригада екстреної (швидкої) медичної допомоги вчасно прибула на виклик. На місці виклику виявлено 30-річну жінку, яка впала з чотириметрової висоти і отримала кататравму із сильним больовим синдромом та з підозрою на закриту травму шийно-грудного відділу хребта, перелом ребер, пошкодження тазу з внутрішньочеревною кровотечею. Екстрену медичну допомогу довелось надавати у складних умовах, оскільки потерпіла перебувала у технологічному приміщенні на високому поверсі, при відсутності освітлення. Однак бригада гідно впоралась зі всіма труднощами.

Насамперед дуже допоміг новий автомобіль CITROEN JUMPER, отриманий за ініціативою першої леді Олени Зеленської за фандрейзинговою програмою UNITED-24. Цей сучасний автотранспортний засіб, класу С, здатний швидко долати відстані, укомплектований усім необхідним для порятунку людей і, зокрема, для надання медичної допомоги при складних
травмах: тазовою шиною, яка забезпечує фіксацію кісток тазу, вакуумним матрацом і ковшовими ношами, що створюють максимальний комфорт при транспортуванні хворого, новим монітором, який дає можливість медпрацівникам проводити постійний моніторинг життєвих показників постраждалих, та ін.
Це обладнання плюс злагоджені та професійні дії усіх членів бригади Е(Ш)МД сприяли оперативній стабілізації стану потерпілої та доставці її до обласної лікарні для подальшого обстеження і лікування. Також медпрацівники висловлювали вдячність інструкторам навчально-тренувального відділу Центру за отримані під час їхніх занять додаткові знання та практичні навички.

Керівництво і медичні працівники Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф щиро вдячні учасникам платформи UNITED-24 за надані автомобілі, що сприяє порятунку життя та здоров’я людей.