Центр отримав вищу акредитаційну категорію

У Сумському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф була проведена акредитація за підсумками роботи закладу за останні три роки. До цього заклад мав І акредитаційну категорію.

У складі експертної групи на проведення експертної оцінки  відповідності Центру стандартам акредитації закладів охорони здоров’я працювали представники Міністерства охорони здоров’я України, Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я, управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації, відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держспоживслужби в Сумській області; керівники Полтавського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та ін.

Вони оцінювали роботу нашого Центру за 12-ма розділами стандартів акредитації закладів охорони здоров’я, які охоплюють різні сфери діяльності закладу: якість надання екстреної медичної допомоги; стан дотримання прав і обов’язків пацієнтів; управління закладом і його структурними підрозділами; кадрове забезпечення Центру; матеріально-технічне забезпечення; охорона праці; профілактика інфекцій та інфекційний контроль тощо.

Члени експертної групи високо оцінили роботу оперативно-диспетчерської служби, навчально-тренувального відділу; злагодженість дій виїзних бригад Е(Ш)МД; утримання та обслуговування санітарного автотранспорту та інші напрями роботи Центру. Особливо членів комісії  вразило те, що працівники прикордонної сумської служби «103» і в найскладніших умовах російської військової агресії безперебійно надавали і надають екстрену медичну допомогу населенню. Незважаючи на всі труднощі воєнного часу, Центр продовжує оновлювати автопарк, відкривати нові пункти постійного базування бригад Е(Ш)МД, забезпечувати бригади всім необхідним. Це стало можливим завдяки спільним зусиллям керівництва та колективу закладу, а також підтримці «екстренки» міжнародними партнерами та всіма гілками влади.

За підсумками роботи експертної групи Центру терміном на три роки присвоєно вищу акредитаційну категорію. Безумовно, це стане стимулом для працівників служби екстреної медичної допомоги працювати ще краще і досягати нових успіхів.