Навчання інструкторів НТВ за курсом «Battlefield medicine» у Польщі

Щойно повернулися з Польщі працівники Центру – завідувач навчально-тренувального відділу Світлана Березовська, лікарі з медицини невідкладних станів НТВ Ірина Кидик і Катерина Коваленко, завідувач Роменської станції Е(Ш)МД, лікар з медицини невідкладних станів Олена Лопошук і фельдшер з медицини невідкладних станів Першої підстанції Центральної станції Е(Ш)МД Зоя Галицька, які пройшли там навчання за курсом «Battlefield medicine». Ці вкрай важливі навчання для 90 медикинь з України, які працюють в умовах воєнного часу, були організовані за ініціативи перших леді України та Польщі – Олени Зеленської та Аґати Корнгаузер-Дуди. 

У групі з 30 осіб разом із сумськими жінками-медиками проходили стажування представниці з різних міст України. Курсантки прослухали лекції, присвячені сортуванню та тактичній медицині, а також новим методам евакуації. Основний же акцент курсів було зроблено на відпрацюванні практичних навичок. Цінним було й те, що інструктори з різних, поранених війною, куточків України мали можливість спілкуватися, ділитися досвідом, підтримувати один одного.

Польські тренери високо оцінили працездатність і професіоналізм групи, в якій навчалися сумчанки. Після закінчення занять курсантки отримали сертифікати «Advanced life support and tactical rescue» («Розширена підтримка життя і тактична медицина»). Очікується, що незабаром їм надішлють також сертифікати міжнародного зразка «ТССС».

 – Ми вдячні всім організаторам за теплий прийом і можливість навчатися та удосконалювати свою кваліфікацію на цих курсах. Здобутим досвідом будемо ділитися зі своїми колегами під час занять і тренінгів, які постійно проводить навчально-тренувальний відділ. Безперечно, отримані знання та практичні навички стануть всім у пригоді як у щоденній праці, так і під час надання екстреної медичної допомоги при виникненні надзвичайних ситуацій, – запевнила завідувач цього відділу Світлана Березовська.