Медична рада: підсумки роботи та нові завдання

У Сумському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф 2 листопада 2023 року вперше за період воєнного часу в режимі офлайн відбулась медична рада, в якій взяли участь медичний директор, заступники директора, заступники медичного директора, головний фельдшер, завідувачі НТВ, ОДС, старший фельдшер ОДС, старший фельдшер – диспетчер ОДС, завідувачі та старші лікарі станцій Е(Ш)МД, старші фельдшери станцій і підстанцій Е(Ш)МД. 

Під час заходу було підбито підсумки роботи за 9 місяців і обговорено актуальні питання. Так, з доповіддю «Про стан дотримання вимог наказу управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації від 17.09.2020 № 524-ОД «Про маршрутизацію пацієнтів». Проблемні питання в розрізі станцій Е(Ш)МД. Зміни в організації госпіталізації хворих» виступила заступник директора з оперативної роботи Галина Білоус.

Медичний директор Максим Новіков доповів присутнім про моніторинг якості надання екстреної медичної допомоги хворим з гострим мозковим інсультом за 8 місяців 2023 року. 

Співдоповіді, з якими виступили керівники станцій, були присвячені аналізу якості надання екстреної медичної допомоги хворим з гострим мозковим інсультом відповідно до критеріїв та індикаторів якості, а також проблемним питанням у забезпеченні госпіталізації хворих і потерпілих.

Учасники медичної ради визнали діяльність служби екстреної медичної допомоги Центру задовільною. Водночас більшу увагу слід приділяти скороченню часу, що витрачається виїзною бригадою на надання екстреної медичної допомоги та госпіталізацію хворого з метою збереження його життя та здоров’я. Було також окреслено ряд важливих завдань, спрямованих на покращення роботи. Насамперед у Центрі необхідно запровадити систему контролю якості медичної допомоги та ін. Прийняті медичною радою рішення будуть розіслані в усі структурні підрозділи Центру.