У Центрі відбулась звітна конференція трудового колективу

5 лютого 2024 року в конференцзалі Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф відбулась звітна конференція трудового колективу, в якій взяли участь представники адміністрації Центру, керівники структурних підрозділів і голови профспілкових організацій цих структурних підрозділів. Представники регіонів працювали в онлайн-режимі.

Від адміністрації закладу про стан виконання зобов’язань Колективного договору Центру з боку роботодавця за 2023 рік виступив медичний директор Максим Новіков. Він поінформував, що безперебійну роботу Центру забезпечують понад 1 200 працівників. Діяльність підприємства було направлено насамперед на забезпечення стабільного, ефективного, безперервного надання екстреної медичної допомоги, готовності роботи в умовах надзвичайних ситуацій, ефективне, раціональне використання фінансового ресурсу; недопущення заборгованості з виплати заробітної плати; збереження кадрового та фінансового ресурсу; подальше залучення благодійної/гуманітарної допомоги та коштів місцевих бюджетів для вирішення першочергових питань з метою організації належної роботи структурних підрозділів підприємства. Ці напрямки діяльності підприємства  залишатимуться пріоритетними і в майбутньому. Звернень від профспілки до адміністрації Центру щодо порушення прав працівників, законодавства, чинних нормативно-правових актів за минулий рік не було. Адміністрація повною мірою виконує і надалі буде виконувати свої зобов’язання перед трудовим колективом, використовуючи наявний фінансовий ресурс.

Про діяльність профспілкової організації підприємства щодо забезпечення соціальних гарантій і прав працівників у 2023 році доповіла голова первинної профспілкової організації Центру Наталія Дерев’янчук. Вона повідомила, що на профспілковому обліку в первинній профспілковій організації підприємства перебуває 1021 член профспілки, працює 21 профспілкова організація (з 1 грудня 2023 року створено профспілкову організацію Першої підстанції Е(Ш)МД). Охоплення профспілковим членством складає 82,8%, що є практично на рівні середньообласного показника на початок року. Уся робота профкому проводиться згідно з перспективними планами роботи, які затверджуються на засіданнях профкому.

Адміністрацією Центру та профспілковим комітетом здійснюється постійний контроль за виконанням положень  Колективного договору, щороку заслуховується хід його виконання. Профспілковий комітет спільно з адміністрацією проводить роботу по закріпленню кадрів, створенню необхідних умов для роботи, підвищення кваліфікації працівників.

Затримок у виплаті заробітної плати не було. Сьогодні співробітники Центру працюють у належних умовах. Профспілкова організація також брала участь у розгляді питань щодо покращення побутових умов співробітників окремих станцій і підстанцій Е(Ш)МД Центру.

Первинна профспілкова організація не залишалася осторонь особистого життя своїх працівників, надаючи посильну допомогу як з приводу приємних подій (одруження, народження дитини, фінансова допомога до професійних та святкових дат, у зв’язку з виходом на пенсію), так і сумних (на лікування, поховання, у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем, у зв’язку з пошкодженням житла внаслідок військової агресії проти України тощо). Окрім цього, профспілка вітала своїх співробітників з Новим роком, жіночим святом, Днем захисників та захисниць України та Днем медичного працівника. 

Програмою пріоритетних напрямів роботи на наступний період передбачено: максимально, відповідно до законодавства, охопити медичних працівників обов’язковими виплатами усіх нарахувань до заробітної плати, а також захист прав та інтересів працівників. Профспілка й надалі планує вживати всіх заходів щодо неухильного виконання зобов’язань Колективного договору.

На конференції також було заслухано звіт про фінансово-господарську діяльність профспілкової організації за 2023 рік, з яким виступила голова Ревізійної комісії Тетяна Дьома. Аналіз захворюваності співробітників Центру за минулий рік представила присутнім голова комісії із соціального страхування Наталія Марченко. Право підпису протоколу конференції було надано голові конференції – голові первинної профспілкової організації Центру Наталії Дерев’янчук та секретарю конференціїголові профспілкової організації адміністрації та відділів Центру Ірині Смірновій.

Роботу первинної профспілкової організації Центру за звітний період визнано задовільною.