Президент України нагородив наших працівників орденами «За мужність» ІІІ ступеня

З нагоди великого Державного свята – Дня Соборності України – Президент України відзначив державними нагородами найкращих наших співвітчизників за сумлінну працю, мужність і героїзм. Серед них – і два працівники Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф – лікар з медицини невідкладних станів навчально-тренувального відділу Павло Дзюба та фельдшер з медицини невідкладних станів Центральної станції Е(Ш)МД Віталій Бірюков, які удостоєні орденів «За мужність» ІІІ ступеня.

П. Дзюба та В. Бірюков із розумінням сприйняли наказ Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2022 «Про затвердження Порядку про направлення у відрядження медичних працівників, у тому числі науково-педагогічних працівників закладів вищої (післядипломної) освіти, фахівців з реабілітації для надання медичної допомоги та/або реабілітаційної допомоги» та доручення Міністра охорони здоров’я України від 30.09.2022 щодо залучення виїзних медичних працівників для надання медичної допомоги на деокупованих територіях і, виявивши високу свідомість і активну громадянську позицію, одними з перших добровільно зголосилися поїхати у цей складний час на Херсонщину, де виїзди на виклики часто відбуваються під ворожими обстрілами. Вони були відряджені з м. Суми для підсилення роботи місцевої медицини. Протягом серпня минулого року сумські медики у «гарячій точці» докладали максимум зусиль і професійних навичок заради порятунку херсонців. 

У своєму вечірньому зверненні від 13 серпня 2023 року Президент України Володимир Зеленський подякував усім медичним працівникам, які, незважаючи на труднощі війни, рятують життя. Серед відзначених медиків, які найбільше проявили себе в допомозі людям на Херсонщині, очільник держави назвав кращих працівників «екстренки» – лікаря з медицини невідкладних станів Павла Дзюбу і фельдшера з медицини невідкладних станів Віталія Бірюкова. 

У жовтні-листопаді 2023 року ці медичні працівники знову їздили на Херсонщину, щоб рятувати як хворих, так і постраждалих від ворожих обстрілів жителів півдня України.

Зазначені особи – досвідчені, високопрофесійні працівники служби «103», вони завжди самовіддано виконують свої обов’язки. Окрім цього, Павло Дзюба – талановитий інструктор, який щедро ділиться зі своїми колегами знаннями та професійними навичками, готує до друку методичні видання для медичних і немедичних працівників.

Пишаємось своїми мужніми колегами. Отримані нагороди – заслужене визнання досягнень наших працівників, які своєю самовідданою працею, високим професіоналізмом і героїзмом невпинно наближають Перемогу.