Працівники служби «103» – автори навчальних посібників

У тому, що в сумських видавництвах постійно випускаються нові підручники та посібники, немає нічого дивного. Проте «родзинкою» двох нових видань – навчальних посібників «Базова підтримка життя у дітей» і «Посібник з домедичної допомоги та реанімації», які побачили світ у видавництві ТОВ «ВВП Фабрика друку», є те, що їхніми ініціаторами, авторами, верстальниками і навіть дизайнерами стали медики-практики – працівники навчально-тренувального відділу (НТВ) Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Центр).
Інструктори цього відділу постійно проводять зі своїми колегами тренінги, аби ті з метою надання якісної медичної допомоги могли підвищувати свою кваліфікацію та удосконалювати практичні навички. Окрім цього, інструктори працюють зі студентами-медиками, а також із працівниками поліції, рятівниками служби НС, освітянами та представниками інших професій, які за родом своєї діяльності, у разі необхідності,  повинні вміти надавати домедичну допомогу         Ці посібники, бузумовно, стануть у нагоді не лише професіоналам чи тим, хто зобов’язаний надавати  домедичну допомогу людям у невідкладному стані, а й звичайним громадянам, адже кожен із нас може опинитися у ситуації, коли необхідно надати допомогу до приїзду медиків. А почерпнуті з книги знання можуть врятувати життя.
Укладачі посібників – сучасні прогресивні фахівці, тому вони розмістили в обох виданнях QR-коди, відсканувавши які за допомогою смартфона чи іншого ґаджета, можна потрапити за посиланням на додаткові мультимедійні ресурси, що значно полегшить сприйняття матеріалу або надасть додаткові пояснення.
Варто зазначити, що навчально-тренувальний відділ Центру – один із найпотужніших в Україні і чи не єдиний, чиї працівники, окрім виконання своїх безпосередніх обов’язків, займаються ще й видавничою дільністю. До речі, сьогодні ще готуються до друку такі видання: «Розширені реанімаційні заходи у дітей», посібник «Базова підтримка життя у дорослих» та «Розширені реанімаційні заходи у дорослих».
Є сподівання, що ці видання допоможуть врятувати не одне життя як  медичними працівниками, так і пересічними громадянами. Україна – це Європа, і тому наші громадяни повинні отримувати домедичну та медичну допомогу на найвищому рівні, адже кожне життя – безцінне, і ми з вами того варті!