У Конотопі планується спорудження приміщення станції Е(Ш)МД

За сприяння голови Сумської обласної ради Віктора Федорченка відбулась виїзна робоча нарада, в якій взяли участь Конотопський міський голова Артем Семеніхін, директор Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Центр) Анатолій Александренко та його заступники – Оксана Сергєєва і Лариса Адаменко. Під час наради було обговорено вкрай важливе питання щодо поліпшення виробничих і побутових умов працівників Конотопської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги (Е(Ш)МД), яка є  структурним підрозділом Центру.
Ця проблема назріла вже давно, оскільки стара, барачного типу, будівля станції знаходиться в аварійному стані і ремонту не підлягає, а  перебування в ній працівників може навіть створювати  реальну загрозу їх життю та здоров’ю. Не витримують ніякої критики і гаражні приміщення підрозділу, розміри яких не дають змоги розмістити 5 автомобілів, які постійно знаходяться на відкритій стоянці, а це – сучасні нові реанімобілі CITROЁN Jumper та PEUGEOT Boxer, вартістю близько 2 млн. гривень кожен.
Це болюче питання щодо спорудження нового приміщення Конотопської станції Е(Ш)МД адміністрацією Центру порушувалось ще з 2013 року. Проте вирішити його не вдавалось. І, ось, нарешті, крига скресла. Під час спільної наради, після детального обговорення питання, мер міста підтримав ініціативу директора Центру щодо виділення закладу земельної ділянки під будівництво Конотопської станції Е(Ш)МД на території комунального некомерційного підприємства Конотопської міської ради «Конотопська центральна районна лікарня ім. академіка Михайла Давидова», адміністрація якої попередньо дала на це згоду.
Артем Семеніхін дав доручення керівникам виконавчих органів міської ради вирішити питання про виділення Центру в постійне користування земельної ділянки. Він запевнив, що упорядкування території та під’їздів до новозбудованої станції ляже на плечі Конотопської об’єднаної територіальної громади. Саме ж спорудження приміщення станції здійснюватиметься за рахунок коштів, які Центр отримує з різних джерел.
До речі, Центр уже має проєкт типової станції Е(Ш)МД, оскільки це зроблено для нових будівель Роменської та Охтирської станцій, спорудження яких теж повинно скоро розпочатись. У проєкті враховано всі сучасні вимоги до споруд подібних закладів охорони здоров’я.
Звичайно, для реалізації цих амбітних планів знадобиться певний відрізок часу, наповнений клопотами, труднощами і  напруженою працею. Але директор Центру Анатолій Александренко переконаний, що за підтримки обласної влади все задумане вдасться втілити в життя.
Спорудження нового приміщення Конотопської станції дозволить не лише значно поліпшити умови праці та перепочинку медичних і немедичних працівників служби «103», а й суттєво покращити показники вчасності доїзду бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги до населення міста Конотоп та Конотопського району.