Посилюємо заходи щодо боротьби з COVID-19

Під час щотижневої оперативної наради при директорові з адміністрацією та керівниками структурних підрозділів Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Центр) очільник закладу Анатолій Александренко звернув особливу увагу на ситуацію з розповсюдженням гострого інфекційного захворювання COVID-19.
– На жаль, поки що рано розслаблятися, – сказав Анатолій Васильович. – Хвороба не хоче відступати, а восени, за прогнозами експертів, слід очікувати нового спалаху захворюваності. Тому ми повинні постійно бути у всеозброєнні: перш ніж рятувати людей, максимально захистити себе, дотримуватися усіх протиепідемічних заходів, не ігнорувати вакцинації, проводити роз’яснювальну роботу серед колег.
Учасники наради детально розглянули стан забезпеченості Центру засобами індивідуального захисту (костюмами, бахілами, окулярами, щитками, рукавичками), деззасобами, проаналізували ситуацію з обробкою санітарного автотранспорту тощо. Було затверджено і розіслано по всіх структурних підрозділах Центру план додаткових заходів, спрямованих на боротьбу з COVID-19. Безперечно, така профілактика допоможе медичним і немедичним працівникам Центру гідно вистояти, у разі необхідності, у нелегкому протистоянні з коронавірусною хворобою.
З метою запобігання зростанню випадків захворювання на COVID-19 адміністрація Центру закликає населення області серйозно переглянути своє ставлення до карантинних заходів і подбати про життя та здоров’я – своє і своїх близьких.