У Річках відновив роботу пункт постійного базування бригади екстреної медичної допомоги

7 жовтня 2021 року в с. Річки Сумського району відбулось відновлення роботи пункту постійного базування бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги (ППБ). Два роки тому в селі працював ППБ, проте через кадрову проблему з медичними працівниками його роботу довелось призупинити. Цього року завдяки приходу на роботу до Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Центр) молодих фахівців кадрова ситуація у Білопільській підстанції Е(Ш)МД поліпшилась. І тому за ініціативи та активної участі директора Центру Анатолія Александренка і за сприяння Сумської обласної ради була проведена значна робота щодо відновлення у Річках цілодобової роботи ППБ.
Пішла назустріч медичному закладу і Річківська територіальна громада на чолі з його головою Миколою Солодовником, яка виділила для пункту простору кімнату у приміщенні амбулаторії сімейної медицини, замінила там вікна та провела косметичний ремонт. Сьогодні силами громади та працівників пункту здійснюється також добудова гаража, призначеного для нещодавно придбаного нового сучасного автомобіля швидкої допомоги, оскільки у нинішньому може розміститися тільки старенький УАЗ.
Центр придбав для приміщення ППБ ліжка, шафи та інші меблі, жалюзі, на новосіллі директор закладу Анатолій Александренко вручив колективу від адміністрації комп’ютер, а об’єднана профспілкова організація подарувала мікрохвильову піч, чайник, настільну лампу та набір посуду.
Варто зазначати, що місцевими мешканцями є лише водії – Віктор Чечотка, Григорій Пугач та Ігор Винниченко. Решта ж працівників ППБ – фельдшери Олександр Нікітенко, Галина Юрченко, Єлизавета Аргунова, Ксенія Сиворакша та водій Олександр Школьник – жителі інших населених пунктів. Проте завдяки місцевій громаді транспортна проблема для них вирішена: вони будуть приїжджати на роботу мікроавтобусом разом з учителями місцевої школи та працівниками ОТГ.
Звичайно, найбільше цій події раді мешканці Річок і найближчих сіл, адже відтепер екстрена медична допомога стане для них набагато доступнішою.  А це рівнозначно врятованому здоров’ю та життю багатьох селян.
Адміністрація Центру і надалі втілюватиме в життя плани щодо створення належних умов для праці та перепочинку медичних працівників і водіїв своїх структурних підрозділів, що знаходяться у найвіддаленіших куточках області.