Нове приміщення – для сучасного автомобіля швидкої допомоги

Здоров’я та життя людини є найвищою цінністю для держави, тому серед пріоритетних завдань обласної влади, Народних депутатів України, депутатів обласної ради і, звичайно, адміністрації Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Центр) є турбота про створення належних виробничих і побутових умов для усіх структурних підрозділів цього підприємства. Керівники добре усвідомлюють: від того, наскільки оперативно приїде бригада екстреної медичної допомоги до хворих і потерпілих, залежить здоров’я і подальша доля наших земляків.
Нещодавно у пункті постійного базування бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги (далі – ППБ) у с. Юнаківка Центральної станції Е(Ш)МД відбулася приємна подія: відкриття реконструйованого гаража, переобладнаного спеціально під щойно отриманий новий сучасний повнопривідний автомобіль типу А-1 (VOLKSWAGEN Crafter), від постачальника ТОВ «Ксенко Авто Продакшн» (з посиланням на офіційний сайт https://ksenko.com), вартістю 1 млн. 850,0 тис. гривень.
Нагадаємо, що нещодавно Центром придбано 6 таких автомобілів на суму понад 11 мільйонів гривень за кошти, отримані від господарської діяльності комунального некомерційного підприємства. Усі вони направлені у ППБ, що працюють у різних куточках області, у тому числі й у Юнаківці.
Старий гараж цього ППБ був розрахований на невеликий УАЗ, тому перед працівниками пункту виникла проблема щодо утримання нового сучасного автомобіля. За вирішення цього актуального питання (не лише фінансово, а й робочими руками) взялася Юнаківська об’єднана територіальна громада за сприяння Народного депутата України Ігоря Васильєва. Звичайно, долучилися до цієї корисної справи і самі працівники ППБ. І незабаром завдяки спільним зусиллям гараж був готовий вмістити новенький спецавтотранспорт. А старенький УАЗ теж залишиться у ППБ як резервний. Паралельно фельдшери здійснили косметичний ремонт у приміщенні свого пункту, що розташовується в амбулаторії сімейної медицини.
У заходах з приводу «новосілля» для автомобіля взяли участь Народний депутат України Ігор Васильєв, депутати обласної ради, директор Центру Анатолій Александренко, голова Юнаківської об’єднаної територіальної громади Олена Сіма, керівники Центральної станції Е(Ш)МД та об’єднаної профспілкової організації закладу, працівники ППБ, а також жителі місцевої громади.
Директор Центру Анатолій Александренко вручив працівникам ППБ комп’ютер і праску, а голова об’єднаної профспілкової організації Наталія Дерев’янчук – мікрохвильову піч. Усі ці практичні подарунки, безперечно, стануть у нагоді працівникам ППБ, які несуть свою нелегку службу у цілодобовому режимі.
Звичайно, використання нового сучасного автомобіля та поліпшення побутових умов медичних працівників і водіїв сприятиме оперативності доїзду бригади Е(Ш)МД на виклик та якості надання екстреної медичної допомоги жителям Юнаківки та інших віддалених сіл.