Дмитро Живицький підтримав спорудження в Сумах Навчально-тренувального центру для працівників екстреної медицини

Ідея щодо спорудження на території Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Центр) сучасного Навчально-тренувального центру в адміністрації закладу і, зокрема його директора Анатолія Александренка, виникла давно. Насамперед це зумовлено тим, що працівники екстреної медицини, аби не розгубитися в найскладніших ситуаціях, повинні вчитися упродовж усього життя, постійно оновлюючи набуті колись у навчальних закладах знання та відточуючи свою майстерність. Проте сьогодні навчатись повинні не тільки медики, а й звичайні громадяни, адже будь-хто з нас може опинитися в ситуації, коли ще до приїзду «швидкої» необхідно надати людині першу допомогу. Особливо це актуально для нашої прикордонної із сусідом-агресором області.
Для того, щоб передавати свої знання іншим, необхідні не лише висококваліфіковані фахівці, а й усі належні умови. Щодо кадрів, то вони у Центрі є. Заклад має чи не найпотужніший в Україні навчально-тренувальний відділ. Його інструктори постійно підвищують свій професійний рівень, навчаючись на різних престижних курсах і отримуючи міжнародні сертифікати. Окрім цього, вони готують команди, які стають переможцями та призерами всеукраїнських та міжнародних змагань бригад екстреної медичної допомоги. А ще ці лікарі та фельдшери викладають у Медичному інституті СумДУ та Сумському фаховому медичному коледжі, самостійно готують методичні посібники з надання екстреної медичної допомоги для своїх колег і немедичних працівників. Є у цих професіоналів і сучасні манекени, на яких можна продемонструвати ту чи іншу маніпуляцію, проте бракує сучасних площ, де можна було б розміститися разом із курсантами, до того ж не лише із Сумської, а, можливо, й інших областей України.
Голова Сумської обласної державної адміністрації Дмитро Живицький підтримав амбітну ідею директора Центру Анатолія Александренка, схвально відгукнувся й на те, що Центр готовий сплатити половину коштів за будівництво Навчально-тренувального центру. Дмитро Олексійович дав доручення керівництву Центру та проєктувальникам зробити коригування наявного робочого проєкту з метою його удосконалення та адаптації до сучасних вимог.
Під час наради, яка відбулась 20 жовтня 2021 року в Сумському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф за участі директора Центру Анатолія Александренка та адміністрації підприємства, інженера з технічного нагляду Департаменту будівництва Сумської облдержадміністрації Дениса Дерев’янка, керівника проєктної організації ФОП «Мельник Станіслав Петрович», головного інженера-проєктувальника ПАТ «Сумський промпроєкт» Олексія Самофалова, були обговорені конкретні заходи щодо подальшої роботи над удосконаленням проєкту. Незабаром цей оновлений проєкт буде презентовано очільнику області.
Керівництво Центру з вдячністю сприйняло підтримку Дмитра Живицького у цій вкрай важливій для закладу справі і сподівається, що невдовзі розпочнеться будівництво омріяної споруди.